Simone gasztroságai

Panna cotta epervelővel

Ezekben a nagy melegekben igazán felüdítő egy hideg panna cotta gyümölcsvelővel . Amellett, hogy gyorsan elkészül és baromi egyszerű, elronthatatlan édesség .

Hozzávalók : 5 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. Az epervelőhöz fagyasztott epret használtam kettő teáskanál barna cukorral pürésre főztem.

A tejszínt beleöntöttem egy lábasba, hozzáadtam a cukrot, belekevertem a zselatinport a vaníliás rúd kikapart belsejét , lassú lángon elkezdtem hevíteni és  pár alkalommal átkevergettem.Egészen forráspontig hevítettem, de nem forraltam ! Ekkor a lángot kikapcsoltam, és újra átkevertem.  Az epret a cukorral kis lángon pürésre- szinte lekvárszerűre  főztem, majd a poharak aljába adagoltam. Erre kis adagokban rámertem a felfőzött tejszínt majd megvártam míg egészen langyos nem lett. Ezután hűtőbe tettem dermedésig. Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítottam rövidke ideig, majd óvatosan egy tányérra borítottam és hagytam, hogy az epervelő elegánsan elhelyezkedjen a tetején 🙂 Aztán feltettem a lábamat a teraszon és átadtam magam a panna cotta  ízeinek 🙂

pannacotta1

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!