Simone gasztroságai

Sváb húsos káposzta szalonnás burgonyagombóccal

Úgy kezdődött, hogy kaptam egy csodaszép cserépedényt a Calidás csajoktól még nyáron és ideje volt felavatni. Mivel az űrtartalma elég nagy valami olyan kellett bele ami jó kiadós , mindenki szereti a társaságban . Így esett, hogy káposztát főztünk benne. Töltögetni nem volt kedvem 😀 , ezért a nagyanyám sváb húsos káposztája készült pirított baconos… Tovább »

Császárszalonnába tekert húsgombócok

Lábadozásom alatt igencsak nem volt kedvem nagy és bonyolult főzésekbe bocsátkozni. Darált hús és szalonna általában akad otthon, friss fűszerek a fűszerkertből elérhetőek . Baconszalonnába tekert darálthúsos ,finoman fűszerezett gombócokat készítettem, szilikonos sütőpapírra fektetve, zsiradék nélkül, sütőben sütve pirosra ropogósra.  Friss paradicsomsalátával kínáltam. Hozzávalók : 50 deka darált hús, 1 egész tojás, egy kisebb fej… Tovább »

Tükörtojás baconkalodában, a mi “firstclass” reggelink

Egy blogon láttam meg ezt a fantasztikus reggelinek- vacsorának valót, egy amerikai lány bejegyzéséből való, engem elvarázsolt az egyszerűsége és a nagyszerűsége 🙂Sokszor készítek bacont tükörtojással, de ez most egy más dimenzió szülötte , látványos és tuti telitalálat 🙂 Hozzávalók 4 egész tojás , baconszalonna szeletek, annyi, hogy körbe tudjuk vele tekerni a muffinsütő forma… Tovább »

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem 🙂 gondoltam, adjuk meg a módját 🙂 Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük 🙂 Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szivecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem… Tovább »

Tavaszi muffin-szendvics húspogácsával, baconnal, sajttal, csírákkal

Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében , a gyerekek nagy örömére 🙂 Mindenki ízlése szerint töltötte. Hozzávalók a zsemlékhez: 35 deka liszt, 2 deka friss élesztő, 2-2,5 dl langyos víz , egy mokkáskanálnyi méz, 1 csapott evőkanál himalája só, 2 evőkanálnyi puha vaj ( nem margarin !… Tovább »

Szűzpecsenye bacon ágyon, gombával és édesburgonyás pürével

Ha szűzpecsenyét készítek, általában a gombás variációt részesíti a család előnyben, ez most sem alakult másképp. Aztán mivel a sertésszűz nagyon jól működik a baconszalonnával, ez sem maradt ki, a köret pedig nem is volt kérdés, sok édesburgonyával püré készült mellé. Hozzávalók : 1 egész sertés szűzpecsenye, himalája só, őrölt bors, zsiradék, 40 deka csiperkegomba,,… Tovább »

Baconszalonnás- újhagymás tojáskrém pirított házikenyér szeleten

Hétvégi reggelik.. végre van idő nyugodtan leülni és enni. Kicsit elmozdulni a sablontól, a vajas-mézes kenyértől, -bár azt is nagyon szeretjük 🙂 A tojásos reggelik valahogy mostanában mindig hétvégére csúsznak , vagy kimerülnek egy gyors rántottában. Most egy tojáskrémet hozok, amit pirítósra kenve ettünk. Hozzávalók : 5 darab tojás, kettő szál újhagyma, egy teáskanálnyi tejföl,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!