Simone gasztroságai

Gasztropajtira emlékezünk- Blogkóstoló külön forduló

Szomorú apropóból született meg a Blogkóstoló  történetének ezen fordulója. Olyan gasztrobloggerre emlékezünk aki színes palettájú házias , részletes blogot írt sokak örömére. Hajdu István László kiemelkedő szerepét a gasztrobloggerek között senki nem vitatja, receptjei számos médiafelületen  megtalálhatóak voltak. Beszélgetős stílusú bejegyzései számomra olyanok voltak, mintha személyesen is ismernénk egymást, mint a fiú a szomszédból aki… Tovább »

Zabpelyhes húspogácsa édesburgonyával, fokhagymás bébispenóttal

Már sokadik alkalommal készítem, most bejegyzés is lett belőle végre . Ez egy olyan étel ami gyorsan elkészül, és garantáltan a legfinnyásabbak is meg fogják enni 🙂  Először tartottam tőle, mit szól majd a család a körethez, alaptalan volt a félelmen, ugyanis egy morzsa sem maradt semmiből. Diétába, gluténmentes étrendbe kiválóan beilleszthető. Hozzávalók : 50… Tovább »

Burgonyakrémleves édesburgonyával, baconchipssel 27.Bolgkóstoló

Ebben a fordulóban Sherpa konyháját  sorsolta ki nekem a 27. Blogkóstoló háziasszonya, Bogi.  Meg kell mondjam, nem volt könnyű a választás. Egy nagyon finom burgonyakrémlevest  találtam  a blogon, és mivel nálunk mindig nagy sikere van a krémleveseknek főként ezekben a hűvös és esős időszakokban, erre esett a választásom. Nem utolsó sorban gyorsan el is készül… Tovább »

Édesburgonya kalauz- amit a batátáról tudni érdemes

Sokan megkérdeznek, mégis mi ez az édesburgonya. Látják a recepteket, ismerkednek a gumóval de sokat nem tudnak  róla. Összegyűjtöttem néhány dolgot amit érdemes tudni erről a növényről. Az édesburgonya (Ipomoea batatas) vagy batáta a Szulákfélék családjába és a Hajnalka nemzetségbe tartozó növény, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak. Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak… Tovább »

Vargányagombás édesburgonya krémleves pirított -sajtos kenyérszelettel

Sokszor készítek édesburgonyás ételeket . Eddig még mindig csak a sárga húsú fajtákba botlottam bele, de régóta ki szerettem volna próbálni a fehér húsú fajták valamelyikét. A véletlen úgy hozta, hogy sikerült beszereznem a lilás héjú ám fehér húsú,  kissé mogyoróízbe hajló Emmur fajtát. Krémlevest főztem belőle szárított vargányával selymeset-és nagyon intenzív ízűt amihez pirított… Tovább »

Tonhallal töltött édesburgonya

Torokfájással küzdök ezért a konyhai tevékenységeimet minimálisra csökkentettem de hát  enni azért kell….. kettő édesburgonya még a sorsára várt, gyors terepszemle a hűtő környékén és már kész is a könnyű ebéd, vagy uzsonna. Hozzávalók : kettő darab édesburgonya, egy tonhalkonzerv ami sós vízben úszkál, 3 kanálnyi cottage cheese , egy kanálnyi tejföl, apróra vágott snidling,… Tovább »

Szezámmagos bundában sült sertéskaraj, burgonya és batátachipssel, céklasalátával

Ó, te klasszikus rántotthusi 🙂 Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát ( édesburgonyát ) hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott !! Hozzávalók : 6 szelet sertéskaraj, himalája só, panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos ) , tojás, rizsliszt ( vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!