Simone gasztroságai

Ropogós, pácolt csirkeszárnyak

Vendégségbe voltunk hivatalosak és Yvett barátnőm mennyei ropogós csirkeszárnyakat -is- sütött . Olyan isteni finom pácolással készítette, hogy rögvest elkértem a pác receptjét. Kevés változtatással készítettem el a saját verziómat, mert volt egy két olyan elem amit nem tudtam hozzá beszerezni, de a végeredmény ugyanolyan pikáns és ínycsiklandó lett. A pác hozzávalóit Házisáfrány blogjának köszönöm…. Tovább »

Toscan kalandozás kulináris élményekkel fűszerezve 5. rész

Lucca, Pisa Az igazán finomra sikeredett vacsora és hangulatos este után nyugovóra tértünk, mert másnapra hosszú menetelést terveztünk, várt bennünket Lucca és Pisa . Újdonsült német szomszédaink és barátaik azonban valószínűleg nem foglalkoztak ezzel,- 😀  ütemes ajtócsapkodások és tipikusan német húdejókedvemvan hangok  zökkentettek ki az épp álommezsgyére érkező állapotomból. Nem voltam túl boldog, minden jólneveltségemet… Tovább »

Marengói csirke – 23. blogkóstoló

Első ízben veszek részt a blogkóstolón, amit ebben a fordulóban a szenhidratnelkul.blogspot.hu bloggere szervezett-rendezett. Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a jó kis játékra. A sorsolás úgy hozta, hogy a   Böbe konyhája blogról kell választanom egy ételt amit meg kell főzni az eredeti recept alapján. Nem volt könnyű a választás, mert sok finomság található a blogon, de aztán hosszas… Tovább »

Sörös-fokhagymás csirke

Formás, kívánatos grillcsirkét vettem, de az időm úgy hozta, hogy egy kevés időt a fagyasztómban csücsült. Aztán kigondoltam, mi legyen vele és pataki tálban fokhagymásan , majorannával sörben sütve és locsolva omlósra sütöttem. Köretként csak egy friss salátát készítettem mellé. Hozzávalók : egy egész grillcsirke, himalája só, fokhagyma, majoranna, rozmaring,1,5 dl sör. A csirkét besózzuk,… Tovább »

Csirkemell sajtokkal – újhagymával leveles tésztában

Most aztán tényleg kihívás a főzés.. csak segítséggel és bal kézzel megy, igyekszem ezért minél egyszerűbb ételeket kitalálni és elkészíteni. Tegnap egy csirkemellel, újhagymával és sajtokkal készült gyors és egyszerű főétel készült kiskuktám segítségével. Hozzávalók: egy csomag bolti leveles tészta, egy egész filézett csirkemell , emmentáli sajt, gouda sajt, egy szál újhagyma, cottage cheese, őrölt… Tovább »

Menüajánló: Kakukkfüves gombakrémleves goudával, sörben sült csirkecombok fűszeres burgonyával

Ma megint egy olyan menüt hozok, amihez kevés előkészület szükséges és nem kell őrizni a tűzhelyet. Bár azért vigyázzatok, ne merüljetek bele nagyobb beszélgetésbe senkivel nehogy úgy járjatok mint én 😀 😀 a fűszeres burgonya kisebb felét sikerült megmentenem, a többi sajnos brikettre sült 😀 Hozzávalók a leveshez : 40-50 deka friss csiperkegomba,  egy közepes… Tovább »

Magvas bundában sült csirkecombok paradicsomos madársalátával

Olyan régen volt nálunk rántott husi , hogy azt gondoltam ideje egy jó kis szaftos bundázottat készíteni. Volt bekevert magvas prézlim , azt is ideje volt elhasználni. Köret helyett pedig egy kis vitaminbombát készítettem friss madársalátából és paradicsomból egy kevés majonézzel. A panírozás nálam gluténmentes volt de természetesen a hagyományos alapanyagokkal ugyanaz a teendőnk.  Hozzávalók… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!