Simone gasztroságai

Panna cotta epervelővel

Ezekben a nagy melegekben igazán felüdítő egy hideg panna cotta gyümölcsvelővel . Amellett, hogy gyorsan elkészül és baromi egyszerű, elronthatatlan édesség . Hozzávalók : 5 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. Az epervelőhöz fagyasztott epret használtam kettő teáskanál barna cukorral pürésre… Tovább »

Lime krémes epervelős pohárkrém

Csak, hogy ne maradjon ki nálam se az epres finomság ha már egyszer szezonja van 😀 Sütni nem volt kedvem, de gondoltam, vasárnap délutánra jól jönne egy epres desszert. Pár hete sikerült citromverbénát beszereznem ami fantasztikusan- intenzíven lime- citrusos illatú és ízű, így a krémbe belecsempésztem és egy nagyon frissítő különleges citromos aromájú anyagot kaptam,… Tovább »

Gyümölcstorta eperrel és málnával gluténmentesen, laktózmentesen

Jó ideje már, hogy nem sütöttem desszertet, most azonban egy olyan gyümölcstortát készítettem ami glutén, laktóz és hozzáadott cukor-mentes. Magam is meglepődtem , hogy milyen magas, pillekönnyű és finom piskóta sült. Piros színű gyümölcsökkel díszítettem . Hozzávalók a piskótához  :  6 db egész tojás, 6 kanál eritritol, 6 kanál darált dió, egy evőkanálnyi rizsliszt, egy… Tovább »

Hideg eperleves mandulaforgáccsal laktóz és gluténmentesen

Még tart az eperszezon, nem maradhatott ki az eperleves sem . Először krémlevesre gondoltam aztán a végére mégis meghagytam eperdarabokkal . Hidegre hűtve , laktózmentes tejszínhabbal és pirított mandulaforgáccsal a tetején igazán frissítő volt ebben a nagy melegben. Hozzávalók: egész eperszemek , citromlé, barna cukor,egy késhegynyi őrölt fahéj, laktózmentes tejszín, rizsliszt, szeletelt mandula. Az epreket… Tovább »

Tejbegrízes epres sütemény sütés nélkül

Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban. Hozzávalók : 1 liter tej, búzadara, barna cukor, friss eper ,… Tovább »

Epres-málnás lepény mentával

Vágytam egy jó kis gyümölcsös lepényre , volt otthon eprem-málnám ami feldolgozásra várt, a friss mentám csodaszép a cserépben így összeházasítottam őket és egy isteni lepény kerekedett belőle. Hozzávalók a tésztához :  50 deka liszt, 3 deka friss élesztő, kb 2,5 dl tej, egy evőkanál méz,  3-4 evőkanál cukor, kettő citrom reszelt héja, 5-8 deka… Tovább »

Epres-túrókrémes pohárkrém maradékok felhasználásával

 Valami még hiányzott ebéd után, de nehéz és főleg időigényes dologba nem akartam keveredni. Tudtam, hogy van a hűtőben maradék – bontott mascarpone sajt, tejszín , laktózmentes túró, és pár szem eper ami épp végstádium előtti állapotban várta a sorsát. Így született meg ez a pohárkrém, ami finoman citromosra, frissítőre és gyümölcsösre sikeredett . Nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!