Simone gasztroságai

Quiche 32. Blogkóstoló

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így… Tovább »

Raguleves kacsazúzából, szárzellerrel, gombával

Ez a leves hirtelen felindulásból született 😀 Aznap épp a körömszépítészre vártam, gyorsan benéztem a fagyasztóba, hogy miből lehetne valami jó kis tartalmas ragulevest összehozni, és megláttam a kacsazúzákat. Igaz, sok idő kell míg puhára fő, de amire kész lett a körmöm, a leves is elkészült. Friss rendelésből kínálta magát a szárzeller és a gomba,… Tovább »

Pulykaragu leves sajtgaluskával, gombával és szárzellerrel

Annyira kedvelem a gyors és tartalmas raguleveseket, mert viszonylag kevés időráfordítással és munkával mennyei ételt tudok az asztalra varázsolni. Az összetevőket pedig egyszerűen ki tudom váltani glutén és laktózmentes alapanyagokkal ha szükséges. Hozzávalók: 50 deka pulykamell, 1 nagy fej vöröshagyma, 40 deka csiperkegomba, szárzellerből 4 száracska , kettő közepes sárgarépa, só, őrölt fehérbors, egy csipetnyi… Tovább »

A vadász ebédje: Gombás-vörösboros vadkacsamell magvas pirítóssal

Megkezdődött az őszi időszak és ezzel együtt a vadételek is beszivárognak a hétvégi ebédek kínálatába. Ünnepeken, Karácsonykor sem hiányzik az asztalunkról a vadétel, főként szárnyasok, de nagyvadak húsa is kedvelt a családban.  Csodaszép és friss vadkacsamell filét készítettem gombával, vörösboros szafttal, fokhagymásan és friss kakukkfűvel szórva, pirítóssal kínálva . Hozzávalók : vadkacsamell filé 4-6 darab… Tovább »

Cukkinis-sajtos marhahúsgolyók kínai zöldségkeverékkel

Hétköznapokon mindig arra törekszem, hogy gyorsan finomat főzzek. Leggyakrabban húsos étel legyen, és persze mindenki ízvilágának megfelelő . Gyönyörű friss darált marhahúst vásároltam, és feldúsítottam egy kis frissen szedett cukkinivel , és sajtokkal , hogy még szaftosabb és ízesebb legyen. Köretként fagyasztott kínai keveréket kínáltam hozzá, különleges ízvilággal. Hozzávalók : 50 deka darált marhahús, 1… Tovább »

Marengói csirke – 23. blogkóstoló

Első ízben veszek részt a blogkóstolón, amit ebben a fordulóban a szenhidratnelkul.blogspot.hu bloggere szervezett-rendezett. Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a jó kis játékra. A sorsolás úgy hozta, hogy a   Böbe konyhája blogról kell választanom egy ételt amit meg kell főzni az eredeti recept alapján. Nem volt könnyű a választás, mert sok finomság található a blogon, de aztán hosszas… Tovább »

Tavaszi csirkeleves

Valahogy nem akar idén tavasz lenni. Nyersesség van a levegőben, hideg szelek fújnak én bevallom ilyenkor nagyon jólesik egy forró raguleves. Csirkemellből, sok zöldséggel gazdagítva forrón illatosan készült a tavaszi csirkelevesem. Hozzávalók : 1 egész filézett csirkemell, egy fej vöröshagyma, 30 deka gomba, egy kisebb fej brokkoli, egy egész sárgarépa, porított vargányapor ( ételízesítő helyett… Tovább »

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen

Sajnos engem is elért ez a kora tavaszi torokfájás, így kicsit inaktívabb volt a konyhai tevékenységem. De enni muszáj, így elkészítettem egy gyors glutén és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok sok csiperkegombával finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával. Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, őrölt fehérbors, zsiradék, rizsliszt, laktózmentes tejszín, 50 deka csiperkegomba,… Tovább »

Rácsos párnácska gombával-sajttal

Leveles tésztából készült ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam . Hozzávalók:  30 deka csiperkegomba, 2 kisebb fej vöröshagyma, őrölt bors, egy csipet őrölt pirospaprika,egy csipet kakukkfű, egy mokkáskanál porított vargánya- ételízesítő helyett- , himalája… Tovább »

Tavaszi csirkenyárs joghurtos-snidlinges mártással, fekete paradicsommal

Ki ne kedvelné a finom omlósra, ropogósra sült husifalatokat és zöldségeket nyársra húzva …? Egy kellemes kis fűszerezéssel, finom mártogatóssal nekem a kerti partik hangulatát idézi . Hozzávalók a nyárshoz : Csirkemell, vagy csirkecomb kockákra vágva, vöröshagyma cikkekre vágva , gombafej cikkekre vágva, szalonna felkockázva.A kockára vágott csirkemellet ízlés szerint fűszersóval és fehér borssal ízesítettem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!