Simone gasztroságai

Quiche 32. Blogkóstoló

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így… Tovább »

Tonhalas spagetti – ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál

A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek tekintve , hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben  egy gyors felmérés után úgy döntöttem , hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel. Hozzávalók: 2 doboz olivaolajos tonhal, 1 kis fej fehér főzőhagyma , 1 kis gerezd… Tovább »

Spagetti napérlelte paradicsomból készült húsos szósszal

A nagy hőségre való tekintettel, és a kertben érő csudafinom paradicsomok tömkelegét figyelembe véve -mivel nem kívántunk különösebben nehéz ételt-  friss napérlelte paradicsomokból sűrű szószt főztem az udvaron termő friss bazsalikommal, kakukkfűvel és aromás hagymával. Került hozzá háznál nevelt sertés darált húsa, gluténmentes spagettitészta és jófajta gouda sajt. Amolyan olaszos ebéd kerekedett rövidke idő alatt…. Tovább »

Vajas pogácsa

Az újabb blogkóstolón, immáron a 28.-on , Ildikó blogját sorsolta ki nekem a 28. forduló háziasszonya. Kicsit megijedtem, hogy a fő irányvonala tortás a blognak, de aztán hamar megtaláltam a kedvemre való receptet. Az én repertoáromban többféle pogácsa szerepel, azonban vajas pogácsa még nem, így erre a finom sós harapnivalóra esett a választásom, nagyon kevés… Tovább »

Sajtos húsgolyók

Zsiradék hozzáadása nélkül készültek ezek a nagyon finom, szaftos húsgolyók, amiket sütőben sütöttem , finoman fűszereztem . Főzelékek mellé feltétként, vagy aranyló hasábburgonyával laktató és gyors ebéd lehet. Partifalatoknak is ideális 🙂 Hozzávalók: 50 deka darált sertéshús, 1 egész tojás, só, majoranna, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, 15 deka reszelt gouda sajt, a forgatáshoz zsemlemorzsa…. Tovább »

Sajtos- tökmagos lapocskák – nem lehet abbahagyni !

Sósra-sajtosra vágytam, de időm -na az mindig kevés- ezért úgy kellett gondolkoznom, hogy gyorsan elkészüljek és az eredmény olyan legyen amit szeretnék. Így a pide recepten kicsit változtatva begyúrtam egy tökmagos tésztát, és négy tepsi illatos ropogós és nagyon sajtos finomságot sütöttem. Egy baj van vele, hogy addig jártunk rá amíg a tál üres nem… Tovább »

Rácsos párnácska gombával-sajttal

Leveles tésztából készült ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam . Hozzávalók:  30 deka csiperkegomba, 2 kisebb fej vöröshagyma, őrölt bors, egy csipet őrölt pirospaprika,egy csipet kakukkfű, egy mokkáskanál porított vargánya- ételízesítő helyett- , himalája… Tovább »

Egyfajta alaptészta, két ízesítéssel : sajtos pogácsa és szilvalekváros háromszögek leveles tésztából

Leves mellé vagy egy kis ropogtatni valónak egy alaptésztából kétféle ízesítéssel . Bolti leveles tésztából, vagy akár a magunk által meggyúrt és meghajtogatott leveles tésztából is készülhet, nálam most az időhiány miatt bolti levelesből készült de nem vont le semmit az élvezeti értékéből 🙂 Hozzávalók : kettő csomag bolti leveles tészta, 20-25 deka gouda vagy… Tovább »

Csirkemell sajtokkal – újhagymával leveles tésztában

Most aztán tényleg kihívás a főzés.. csak segítséggel és bal kézzel megy, igyekszem ezért minél egyszerűbb ételeket kitalálni és elkészíteni. Tegnap egy csirkemellel, újhagymával és sajtokkal készült gyors és egyszerű főétel készült kiskuktám segítségével. Hozzávalók: egy csomag bolti leveles tészta, egy egész filézett csirkemell , emmentáli sajt, gouda sajt, egy szál újhagyma, cottage cheese, őrölt… Tovább »

Aranyló sajtgolyók

Gyors ebéd kellett és rántott sajtra vágytam. Igen ám, de az a fránya sajt sokszor kifolyik és panírozgatni sem volt kedvem, így a sajtgolyók mellett döntöttem, egy kis tartármártással csak úgy magában. A sajtgolyók nem folynak szét sütés közben, a belseje finoman lággyá válik a külső része pedig ropogóssá. Mi nagyon szeretjük . Hozzávalók :… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!