Simone gasztroságai

Zabpelyhes joghurtos édesburgonyás gyökérkenyér

Még mindig tart nálunk a gyökérkenyér -őrület, ahogy sül, úgy fogy 😀 A megszokott adagból zabpehely és édesburgonya hozzáadásával két szálat sütöttem, az egyiket magokkal dúsítottam . Meglepően könnyed és ízes bélzetű kenyeret kaptam az édesburgonya kimondottan jót tett a kenyérnek, bár alig 5 dekányi került bele . Hozzávalók : 50 deka liszt, 2 deka… Tovább »

Gyökérstanglik

Hétvégén belebotlottam egy olivás stangliba amit frissen sütöttek az egyik üzletben és olyasforma volt mint a gyökérkenyereim csak kicsiben. Gondoltam egyet és összeállítottam egy gyökérkenyér receptet, nyolcfelé osztottam és kis  csavart stanglikat készítettem belőle simán és magvasan. Nagyon jól vizsgáztak, kívül ropogós, belül pedig puha és lyukacsos tésztát kaptam. Hozzávalók:50 deka liszt, 3,6- 3,8 dl… Tovább »

Svájci gyökérkenyér pillekönnyű bélzettel, ropogós héjjal

Kísérleti jelleggel készült ez a gyökérkenyér, mert pár hete sütöttem egy joghurtos libazsíros kenyeret amit sajnos nem dokumentáltam mert pillanatok alatt elfogyott még mielőtt gépet vettem volna a kezembe 🙂 és arra gondoltam, hogy annyira gyökérkenyér fanatikusok lettünk mi lenne ha kipróbálnám egy gyökérkenyérrel is a natúr joghurtos libazsíros variációt. Nem éjszakai kelesztésű, hanem reggel… Tovább »

Az Új év első svájci gyökérkenyere

Nagyon kedves vendégek érkezését vártam, és friss gyökérkenyeret készítettem amit a libahájon készült  libamájhoz kínáltam. Egy ideje már csak gyökérkenyereket sütök mert annyira finomra sikerülnek , hogy a család nem kér másmilyet 🙂   Hozzávalók:  50 deka BL 80 liszt, kb 3 -3,8dl langyos víz, egy evőkanálnyi burgonyapehely, 1 evőkanálnyi himalája só, 1 evőkanál olivaolaj,… Tovább »

Svájci gyökérkenyér fehér kenyérlisztből

Szeretem ezt a kenyeret mert nem igényel különösebb munkát és a végeredmény mindig csodás. Ropogós illatos és még cserepes is lett, olyan kenyér amit legszívesebben magadhoz ölelnél és rögtön lecsípnéd a csücskét.  Hozzávalók:  50 deka BL 80 liszt, kb 3 -3,8dl langyos víz, 1 evőkanálnyi himalája só, 1 evőkanál olivaolaj,  3,5  gramm instant élesztő. Este… Tovább »

Tükörtojások angolszalonnával, házi tökmagvas gyökérkenyérrel

Hétvégenként van idő egy kis reggeli gasztrokényeztetésre , mikor nem rohanunk, nem kelünk időre és teljes nyugalomban leülünk együtt az asztalhoz és kisserpenyőből kimártogatjuk a tükörtojás lágyan- selymesen folyó sárgáját… Hozzávalók : 4-6 szelet angolszalonna, 4-6 darab tojás, friss házi kenyér, egy kevés sertészsír Az angolszalonnát egy kevés zsiradékon megsütjük, majd ráütjük az egész tojásokat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!