Simone gasztroságai

Langalló

Az első amit a kemencében sütöttünk, langalló volt. Persze akkor még nem volt az igazi, de azóta hála Mesteremnek Darányi Gábornak megtanultuk, hogyan is kell bánni a kemencével, a hőfokokkal . Mostanában már – kihasználjuk a maradék hőt – és nagyon finom tésztaféléket sütünk a mobilkemencénkben. Hozzávalók : A kelt tésztához : 60 deka kenyérliszt,… Tovább »

Mákos guba -gyerekkorunk nagy kedvence

Azt hiszem ezt az ételt szinte mindenki kedveli 🙂 Nekem  gyerekkoromból megmaradt a forró vaníliás tej illata, ahogy a kicsit száradt kiflidarabokat leöntögetjük, majd a kissé átpirított darált mák illata ahogy a lábaskából kigőzölög… de a mákdarálás is esemény volt mielőtt saját mákdarálót vettünk, a boltokban lévő mákdarálónál daráltuk meg mákszemeket. Még az az illat… Tovább »

Sacher torta glutén,laktóz és cukormentesen

Az egyik kedvenc tortám, a maga egyszerűségével , mégis ínycsiklandó ízeivel, visszafogottságával. Egy napsugaras tavaszi délutánon egy habos cappucino mellé azt hiszem bármikor bevállalnám 🙂 Most búzaliszt és cukor nélkül készítettem, az eredeti osztrák recept alapján ami   itt   található Hozzávalók : 7 tojássárgája, 150 g lágy laktózmentes vaj, kb 25 deka eritrit ,  200… Tovább »

Natúr karajszeletek spenótos burgonyapürével

Ha gyors és finom vacsora kell, ezt készítsd el 🙂 Remek vastartalmú körettel, csodaszép színnel még a válogatós gyerekek is szívesen fogyasztják el a spenóttal készült burgonyapürét . Hozzávalók : Személyenként 2 szelet karaj, rizsliszt, só, őrölt fehérbors, zsiradék, 6 darab nagyobb méretű burgonya, friss bébispenót, teavaj, laktózmentes tej, friss paradicsom A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk,… Tovább »

Császármorzsa zabpehelyből

Imádom a császármorzsát, de hagyományos búzadarából nem akartam elkészíteni, rizsdarám meg éppen nem volt otthon, így megpróbáltam milyen lehet zabpehelyből elkészíteni ezt a finomságot. A helyzet az, hogy morzsája sem maradt 😀 Hozzávalók : Kettő bögre apró zabpehely, 3 -4 evőkanálnyi eritritol, egy csapott evőkanál útifű maghéj , kettő citrom reszelt héja, kettő egész tojás,… Tovább »

Sárgaborsó főzelék retekcsírával, brokkolis fasírttal

Egy főzelék is lehet csábító 🙂 Nagyon szeretem a főzelékeket, a sárgaborsót kiváltképp. Előnyös, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítőanyag, pompásan besűrűsödik anélkül is. Feltétként brokkolis fasírozottat készítettem , szerintem nagyon finomra sikerült. Az étel glutén, laktózmentes. Hozzávalók a fasírozotthoz : 50 deka darált hús, kettő egész tojás, 4-5 evőkanálnyi zabpehely, egy közepes fej brokkoli… Tovább »

Raguleves kacsazúzából, szárzellerrel, gombával

Ez a leves hirtelen felindulásból született 😀 Aznap épp a körömszépítészre vártam, gyorsan benéztem a fagyasztóba, hogy miből lehetne valami jó kis tartalmas ragulevest összehozni, és megláttam a kacsazúzákat. Igaz, sok idő kell míg puhára fő, de amire kész lett a körmöm, a leves is elkészült. Friss rendelésből kínálta magát a szárzeller és a gomba,… Tovább »

Pulykaragu leves sajtgaluskával, gombával és szárzellerrel

Annyira kedvelem a gyors és tartalmas raguleveseket, mert viszonylag kevés időráfordítással és munkával mennyei ételt tudok az asztalra varázsolni. Az összetevőket pedig egyszerűen ki tudom váltani glutén és laktózmentes alapanyagokkal ha szükséges. Hozzávalók: 50 deka pulykamell, 1 nagy fej vöröshagyma, 40 deka csiperkegomba, szárzellerből 4 száracska , kettő közepes sárgarépa, só, őrölt fehérbors, egy csipetnyi… Tovább »

Gyümölcstorta eperrel és málnával gluténmentesen, laktózmentesen

Jó ideje már, hogy nem sütöttem desszertet, most azonban egy olyan gyümölcstortát készítettem ami glutén, laktóz és hozzáadott cukor-mentes. Magam is meglepődtem , hogy milyen magas, pillekönnyű és finom piskóta sült. Piros színű gyümölcsökkel díszítettem . Hozzávalók a piskótához  :  6 db egész tojás, 6 kanál eritritol, 6 kanál darált dió, egy evőkanálnyi rizsliszt, egy… Tovább »

Chiamag-puding meggyréteggel, pisztáciával

Kalóriaszegény, ám nagyon finom desszert készült. Kipróbáltam a chiamagot, engem meggyőzött 🙂 Nem kell főzni, csak összekeverem a folyadékkal, amit gyorsan felszív és pudingszerűvé dagad. Sokféle variációban elkészíthető, ízléstől függően friss, fagyasztott gyümölccsel, akár gyümölcspürékkel, kakaó vagy fahéj szórással is. Reggelire is kiváló, én most desszert gyanánt tálaltam. Hozzávalók, elkészítés : Ha fél csészényi chiamagot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!