Simone gasztroságai

Fejtett bableves lóbabból

Első találkozásunk a lóbabbal pozitívan alakult. Csodaszép friss lóbab hüvelyeket kaptam, amiket kifejtve egészséges zsenge babszemeket kaptam. Arra gondoltam, hogy levest főzök belőle, sárga  színű és hagyományos sárgarépával, csipedővel. A különlegesen finom ízű babból nagyszerű leves született. Hozzávalók : Friss fejtett lóbab 25-30 dekányi, kettő sárga színű  sárgarépa, egy nagyobb narancssárga színű  sárgarépa, egy nagy… Tovább »

Vargányagomba leves

Melengető, ízes és egyszerű gombaleves vargányagombából, egy kis gouda sajttal, hogy még pikánsabb legyen. Gyorsan kész van és ebben a téli hidegben igazán jól tud esni a forró leves . Hozzávalók : 20 deka fagyasztott vargánya gomba, só, őrölt fehér bors, őrölt zöldbors, egy csipetnyi kakukkfű, laktózmentes tejszín, rizsliszt, víz. Gouda sajt levesbetétként. A fagyasztott… Tovább »

Hideg eperleves mandulaforgáccsal laktóz és gluténmentesen

Még tart az eperszezon, nem maradhatott ki az eperleves sem . Először krémlevesre gondoltam aztán a végére mégis meghagytam eperdarabokkal . Hidegre hűtve , laktózmentes tejszínhabbal és pirított mandulaforgáccsal a tetején igazán frissítő volt ebben a nagy melegben. Hozzávalók: egész eperszemek , citromlé, barna cukor,egy késhegynyi őrölt fahéj, laktózmentes tejszín, rizsliszt, szeletelt mandula. Az epreket… Tovább »

Zsenge borsóleves csirkehússal, gluténmentesen

Imádom a frissen fejtett borsó illatát, ízét roppanós édességét . Levest főztem  csirkehússal, mert a család így kívánta, friss sárgarépával gazdagon,  frissen fejtett borsóval, gluténmentesen. Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 40 deka frissen fejtett borsó, egy fej friss főzőhagyma,kettő egész friss sárgarépa, egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, egy mokkáskanálnyi porított vargánya ( ételízesítő helyett… Tovább »

Tejszínes tavaszi csirkeleves snidlinggel

Annyira szeretem ezeket a gyorsan elkészülő finom selymes leveseket, forrón gőzölgőn. Valahogy nekem még hűvös ez a március -eleji idő, jólesik egy forró leves , kellemesen átmelegít és jobban viselem a hűvösebb időszakokat 🙂 Ez a leves tényleg gyors és nagyon egyszerű, ajánlom mindazoknak akik nem akarnak sokat bíbelődni . Gluténmentes, laktózmentes étrendbe és diétába… Tovább »

Babgulyás vörösbabbal, vajas galuskával

Nagyon klasszikus, nagyon gazdag és nagyon finom 🙂 Babgulyást főztem sok hússal, sok szafttal, vörösbabbal és vajas galuskákkal és bár este már nem szoktam enni, ebből egy tányérral muszáj volt “kóstolni ” 🙂 Eszter lányom azt mondta : Anya, ez isteni finom lett 🙂 Hozzávalók : 50 deka sertés lapocka, kettő nagy fej vöröshagyma, 1… Tovább »

Frankfurti leves

Rakott kelnek indult, aztán mégiscsak leves lett belőle. Ezekben a hideg időkben szinte mindennaposan levesre vágyunk, jó tartalmas és forró levesekre. A kelkáposztám nem volt túl nagy, viszont gyönyörű és friss , jó sok juhbeles virslivel igencsak kedvemre való leves főtt belőle. Hozzávalók : 1 darab közepes fej kelkáposzta, 3 darab közepes méretű burgonya, egy… Tovább »

Babgulyás

Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével.  Hozzávalók : 40 deka sertés lapocka , kettő nagy fej vöröshagyma, zsiradék, egy teáskanálnyi őrölt piros paprika, frissen őrölt bors, egy csipetnyi lestyán , egy késhegynyi porított babérlevél, őrölt kömény, egy gerezd fokhagyma, himalája só, kettő közepes sárgarépa,… Tovább »

Tavaszi zöldségleves daragaluskával késő őszre

Itt az időszaka a forró és teli -zöldséges leveseknek. Én legalábbis ilyenkor sok levest eszem, az év más időszakaiban sokkal kevesebbet. Jó forrón, és jó gazdagon sok sok zöldséggel és sok daragaluskával sokszor elég is ebédre egy nagy tányérral. Hozzávalók : tavaszi zöldségkeverék : karfiol, zöldbab, sárgarépa, kukorica , zöldborsó, rizsliszt, ( vagy búzaliszt )… Tovább »

Bableves füstölt oldalassal

Olyan levesre vágytam ami önmagában is elég ebédre, a bevállalósabbaknak vacsorára. Csodaszép friss füstölt oldalast vettem, szinte kínálta magát így felhasználtam egy darabját a levesbe. Jó kis páros lett a babbal, sok sárgarépával és némi tésztagaluskával, finom, enyhén füstös illattal gőzölgő leves született. Hozzávalók:  30 deka tarkabab, füstölt oldalas ízlés szerint- az én levesembe 4… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!