Simone gasztroságai

33. Blogkóstoló Palacsinta sárgabarackkal, mascarpone krémmel- igazi bűnözés :)

Márti a Hogymegtudjuknézni blog bloggerinája szervezte a 33. fordulót a blogkóstolók életében. Tőlem vette át a stafétát és örömömre az Ő blogja került kisorsolásra nekem. Hosszasan nézelődtem, igazából több recepten is megakadt a szemem de a palacsinta valahogy nagyon kínálta magát. 🙂 Mivel hétfőtől kemény időszak kezdődik, és nem fog beleférni semmilyen édesség az étrendünkbe… Tovább »

Lime krémes epervelős pohárkrém

Csak, hogy ne maradjon ki nálam se az epres finomság ha már egyszer szezonja van 😀 Sütni nem volt kedvem, de gondoltam, vasárnap délutánra jól jönne egy epres desszert. Pár hete sikerült citromverbénát beszereznem ami fantasztikusan- intenzíven lime- citrusos illatú és ízű, így a krémbe belecsempésztem és egy nagyon frissítő különleges citromos aromájú anyagot kaptam,… Tovább »

Ribizlis kuglóf bögrésen

Eredetileg egy joghurtos kuglóf receptje volt, de én mascarpone sajtra cseréltem le a joghurtot, és kevesebb lisztet használtam mint az eredeti receptben.  Így egy kicsit tömörebb ám mégis puha és szaftos tésztát kaptam. Az illatáról meg ne is beszéljünk 🙂 Nyálcsorgatós, ínycsiklandó és mutatós kuglóf született. Hozzávalók : 5 egész tojás, 15 deka puha teavaj,… Tovább »

Juharszirupos-pisztáciás édesség sajtokkal

Bevállalósok és ínyencek figyelem 🙂 Olyan de olyan finomságot készítettem, édesen, pisztáciásan és lágy puhára sült sajtokkal, hogy most is összefutott a nyál a számban. Kicsit a török konyha künefe édességére hasonlít, de én átvariáltam, hozzáadtam- elvettem, a végeredmény pedig nagyon is kedvemre való lett. Nem kell megijedni attól, hogy sajtokat használtam, mert mindkét sajt… Tovább »

Répatorta narancsos mascarpone krémmel

Olyan hosszú ideig ellenálltam ennek a süteménynek… répa… szeretem..de hogy tortának?? Aztán egy szakmai rendezvényen süteménnyel kínáltak, én meg kóstoltam… húúú, ez a finomság vajon mi lehet ? Hát kedveseim, kiderült, hogy ez bizony répatorta 😀  Több oldalon megnéztem, hogyan készül, és több receptből raktam össze a saját verziómat amit természetesen ma meg is sütöttem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!