Simone gasztroságai

Zsenge vajbab főzelék rozmaringos csirkemell tokánnyal

Frissen szedett vajbabból készült ez a nagyon finom és gyors főzelék, amit glutén és laktózmentesen készítettem. Feltétként csirkemellből tokányt készítettem rozmaringgal, egy kevés kakukkfűvel és frissen őrölt négybors keverékével. Hozzávalók : metélt vajbab, egy kevéske friss kapor,  só, laktózmentes tejföl, rizsliszt , őrölt édesnemes pirospaprika, víz . A tokányhoz kettő egész csirkemell filé, zsiradék, só,… Tovább »

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

Mostanában bevallom azt veszem észre magamon, hogy úgy tervezem meg az ebédet- vacsorát, hogy gyorsan kész legyen az étel minél kevesebb munkával és időráfordítással 😀 De ezt most betudom annak, hogy ilyenkor rendkívül kevés szabadidővel rendelkezem sajnos. Hét napból hatot dolgozom, így a tervek egyenlőre csak fejben vannak meg 🙂 De jön még az én… Tovább »

Hangulatos mediterrán reggeli

Van, mikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Egy saját sütésű rozmaringos kenyér, sonka a jobbikból, mozzarella, zamatos paradicsom , rukkola és egy csepp olivaolaj… egy asztalka a teraszon , pihenős reggelen ráérősen csipegetve, majd egy latte a végén… Ti is szeretitek az ilyen reggeleket? Hozzávalók a rozmaringos kenyérhez: 50 deka liszt, 3 deka friss élesztő,… Tovább »

Baconszalonnába tekert csirkemellfalatok zöldségágyon

Ha nincs időd főzni ám mégis finomat akarsz tálalni és enni, akkor ezt neked találták ki 🙂 Finom -vékony baconszalonna- szeletekbe tekert csirkemell falatkák édesburgonya  , burgonya és paradicsom ágyon egybe sütve, kakukkfűvel és rozmaringgal szórva puhára és szaftosra sütve . Hozzávalók : csirkemell filé, baconszalonna szeletek , zsiradék, himalája só, rozmaring, kakukkfű, őrölt fehér… Tovább »

Sült pulykacomb petrezselymes burgonyával és fokhagymás mártogatóssal

Volt egy szép bőrös- csontos felső pulykacombom itthon . A csontot benne hagytam és bőrösen- egészben jó fűszeresen libazsíron puhára sütöttem.  Hozzávalók : bőrös-csontos felső pulykacomb, himalája só, kakukkfű, rozmaring, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, zsiradék, a körethez burgonyák, friss petrezselyem zöldje, a mártogatóshoz majonéz, natúr joghurt , 1 gerezd fokhagyma. A húst sózzuk, a… Tovább »

Pácoljunk vadat ! Vaddisznó karaja és szűze olajos fűszeres pácban

Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton  erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig… Tovább »

Rozmaringos csirkemell

Diétába beilleszthető csirkemellet kellet készítenem, de nem akartam csak simán  megsütni natúron, így társítottam cukkinivel, paradicsommal és finoman átfűszereztem egy kis őrölt fehérborssal és rozmaringgal. Aztán jó szokásomhoz híven elmerültem a kádban Demény a kötsög könyvét olvasva, és a rozmaringos csirke majdnem odakozmált 😀 Hozzávalók: kettő egész filézett csirkemell, egy nagyobb cukkini, kettő nagyobb paradicsom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!