Simone gasztroságai

Panna cotta epervelővel

Ezekben a nagy melegekben igazán felüdítő egy hideg panna cotta gyümölcsvelővel . Amellett, hogy gyorsan elkészül és baromi egyszerű, elronthatatlan édesség . Hozzávalók : 5 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. Az epervelőhöz fagyasztott epret használtam kettő teáskanál barna cukorral pürésre… Tovább »

Panna cotta mangópürével

Végtelenül egyszerű , lágy és selymes, ízesen szétolvadó….elronthatatlan tejszíndesszert, ezúttal sűrű mangópürével, pirított pisztácia szórással. Rágondolni is gyönyörűség , ugye? 🙂 Hozzávalók 3 főre : 4 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. A mangópüréhez egy nagyobb méretű érett mangó, kettő teáskanál… Tovább »

Háromrétegű torta sütés nélkül, laktózmentesen

Születésnapra készültünk . Figyelembe véve, hogy ekkora a hőség úgy döntöttem, hogy egy hideg , gyümölcsös tortát készítek sütés nélkül finom meggyel, vaníliakrémmel és panna cotta réteggel. Nagyon mutatós és finom tortácska született 🙂 Laktózmentesen. Hozzávalók : 25-30 deka darált keksz, kókusztej, egy üveg meggybefőtt, 3 csomag vaníliás puding, 1  liter tej, (laktózmentes ), 0,5… Tovább »

Panna cotta amarena meggyel

Már az első kóstoláskor elvarázsolt, tudtam, hogy el fogom készíteni valamikor. Eljött az idő, elkészült először de biztosan nem utoljára! Bár nem diétás finomság mégis kihagyhatatlan. Az önteteket ízlés és fantázia alapján cserélgetheted, variálhatod. Nagyon passzol hozzá a karamellöntet, vagy bármilyen gyümölcs és gyümölcsszósz. Hozzávalók : 4 dl tejszín, 1 dl tej, kettő evőkanál cukor,… Tovább »

Mustáros-sajtos csirkemell

Csirkemellfilét készítettem és hogy ne akadjon meg a torkunkon 😀 készítettem rá egy igencsak kedvemre való pikáns ízű sajtos-tejszínes- mustáros fedést , amitől igazán szaftos lett, és az íze sem volt elhanyagolható. Mindemellett  glutén és laktózmentes is lett, így diétába is kiválóan beilleszthető étel. Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 2,5-3 dl laktózmentes tejszín, 25… Tovább »

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen

Sajnos engem is elért ez a kora tavaszi torokfájás, így kicsit inaktívabb volt a konyhai tevékenységem. De enni muszáj, így elkészítettem egy gyors glutén és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok sok csiperkegombával finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával. Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj, himalája só, őrölt fehérbors, zsiradék, rizsliszt, laktózmentes tejszín, 50 deka csiperkegomba,… Tovább »

Gesztenyés-meggyes torta sütés nélkül

Annyit gondolkoztam, hogy mit süssek abból az egy árván maradt gesztenyemasszából, de lapokat sütögetni nem volt kedvem. Volt egy egész bontatlan zabfalatok a kamrában, ledaráltam és olyasformán mintha keksztekercsnek való alaptésztát készítenék, összegyúrmászoltam a torta alapjának. A többi meg már jött magától 🙂 Hozzávalók az alaphoz : 1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva ,… Tovább »

Poharas gesztenyés- meggyes

Ha szereted a gesztenyepürét és nem akarsz sokat vacakolni a desszerttel, akkor ezt Neked találták ki ! Percek alatt elkészíthető kanalaznivaló, hozzáadott cukor nélkül sok meggyel és tejszínnel. Igazi karácsonyi hangulata van 🙂 Hozzávalók : gesztenyemassza, magozott meggy, tejszín, vagy hulala, mascarpone sajt A gesztenyemasszát lereszeljük, a tejszínt kemény habbá mixereljük ha nem hulalát használunk… Tovább »

Gombás-tejszínes csirkemell burgonyachipssel

Ebben semmi extra, de annyira finom, hogy  folyamatos ismétlést kíván 🙂 Hol rizzsel, hol chipssel, szeletelve vagy egyben sütve jó sok gombával és selymes tejszínes mártásban… nekem bármikor jöhet 🙂 Hozzávalók : 2 egész filézett csirkemell, 40 deka csiperkegomba, 2 fej közepes vöröshagyma, őrölt bors, himalája só, porított vargánya ( ételízesítő helyett ) ,1- 1,5… Tovább »

Sertéskaraj sajtos-tejszínes-gombás szósszal, basmati rizzsel

Reggelire gombaszószt készítettem melegszendvicshez és maradt ki valamennyi gomba. A karaj adott volt, gyorsan benéztem a hűtőbe , a gouda elhanyagolva érezte magát, a tejszín meg kellett ahhoz, hogy egy jó kis szaft képződjön így összedolgoztattam őket és egy mennyei vacsora lett belőlük. Basmati rizst készítettem mellé. Hozzávalók : 6 szelet karaj- csont nélkül-, himalája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!