Simone gasztroságai

Lecsó, ahogy én szeretem

Ezerféle elkészítési lehetőség, mert a lecsót mindenki máshogy kedveli. Én sok sok tojással, jó húsos szalonnával csakis házi sertészsírral készítem, édesnemes őrölt pirospaprikával , jó forrón, friss kenyérrel vagy bucival …. már össze is futott a nyál a számban 😀 Hozzávalók : 4-5 vastag fehér húsú paprika , kettő jó húsos – leves paradicsom, kettő… Tovább »

Könnyű tonhalsaláta friss zöldségekkel

Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre  vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva. Hozzávalók : 2 doboz tonhaldarabok sós lében- konzerv formában, egy fej jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, zöld olivabogyó, főtt tojások, fél citrom leve, ízlés szerint olivaolaj, frissen… Tovább »

Toscan kalandozás kulináris élményekkel fűszerezve 4. rész

Vasárnap reggel. Nem sietős, mert ma itthon maradunk, pihenés, olvasás és fürdés a strand hatalmas medencéiben. Csokitacsi már koncertezik , anyaapareggelizni ment 😀 Tikkasztó meleg már reggel, a strand bejárata előtt kígyózó sor… csak remélni tudjuk, hogy nekünk mint szállóvendégeknek nem kell majd sort állni, mivel nincs külön átjárónk a területre. Kellemes meglepetésként és azt… Tovább »

Tükörtojás baconkalodában, a mi “firstclass” reggelink

Egy blogon láttam meg ezt a fantasztikus reggelinek- vacsorának valót, egy amerikai lány bejegyzéséből való, engem elvarázsolt az egyszerűsége és a nagyszerűsége 🙂Sokszor készítek bacont tükörtojással, de ez most egy más dimenzió szülötte , látványos és tuti telitalálat 🙂 Hozzávalók 4 egész tojás , baconszalonna szeletek, annyi, hogy körbe tudjuk vele tekerni a muffinsütő forma… Tovább »

Kucsmagomba tojással a kihagyhatatlan szezonális ínyencség

Mikor gyerekek voltunk, sokat kirándultunk ismertük az erdőt, a rétet szedtük a vadvirágokat, koszorút fontunk pitypangból, gombásztunk, ibolyamezőn piknikeztünk . Érzem a tavaszi erdő illatát is ha lehunyom a szemem- szép időszak volt. Tavasszal ki nem maradhatott a kucsmagomba keresése sem, amit aztán anyukám elkészített vacsorára. Most az ő receptje alapján én is elkészítettem a… Tovább »

Tavaszi vitaminsaláta színesen-ízesen

Színes -illatos, magában vagy bármilyen húsétel mellé köret helyett is kiváló választás ez a friss zöldségekből összeállított saláta. Vitaminkészleteink feltöltéséhez is ideális, akár egy kis tökmagolajjal, vagy valamilyen majonézes alapú mártással átkeverve is nagyon finom 🙂 Hozzávalók : madársaláta, sárgarépa, piros, sárga, zöld kaliforniai paprika, piros, sárga és fekete koktélparadicsom, póréhagyma, lucernacsíra, 4-5 darab tojás…. Tovább »

Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra

Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a közelgő húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns , különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak. Hozzávalók : 6-8 darab tojás, egy teáskanál puha teavaj,mustár, himalája só, tejföl, majonéz, egy csipet őrölt fehérbors, egy mokkáskanál fehérbor , friss… Tovább »

Szendvics – ebéd gazdagon -ízesen

Van, mikor az ember lánya megkíván egy jó kis szendvicset, de a gyorséttermeket én nagy ívben kerülöm. Megsütöm otthon frissen a bucikat, vagy zsemléket és aszerint, hogy milyen alapanyagok vannak otthon és ki mit szeret jól megtömjük mindenféle finomsággal szigorúan ízlés szerint ! 🙂 Ez a buci amit most sütöttem, gyorsan elkészül, nincs hosszas kelesztési… Tovább »

Baconszalonnás- újhagymás tojáskrém pirított házikenyér szeleten

Hétvégi reggelik.. végre van idő nyugodtan leülni és enni. Kicsit elmozdulni a sablontól, a vajas-mézes kenyértől, -bár azt is nagyon szeretjük 🙂 A tojásos reggelik valahogy mostanában mindig hétvégére csúsznak , vagy kimerülnek egy gyors rántottában. Most egy tojáskrémet hozok, amit pirítósra kenve ettünk. Hozzávalók : 5 darab tojás, kettő szál újhagyma, egy teáskanálnyi tejföl,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!