Simone gasztroságai

Baklava, a törökök mézes sütije

A baklava egy édes, mézes süteményféle , számos közép-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. Rétestészta alapú, darált magvakkal szórt és mézes – cukorszirupos öntettel locsolt szeletek, aki már kóstolta azt rabul ejtette ebben egészen biztos vagyok. Törökországi utazások alkalmával nem volt olyan nap de napszak sem, hogy ne vettünk volna a baklavákból akár egy kávé… Tovább »

Gözleme

Többször megjártuk Törökországot . A gasztronómiájukról csak és kizárólag legekben beszélhetünk, engem elvarázsolt a tudásuk, és igyekeztem minél több fortélyt ellesni, megtanulni Tőlük. Több receptet török nyelvről fordítottam, mindegyik étel a család kedvence lett. Aki evett már gözlemét az megerősíthet engem, hogy ha egyszer kóstoltad akkor örök szerelemmé válhat és a következő utazás első célpontja… Tovább »

Gouda sajtos- zöldhagymás csónakok

A sós kalács alaprecept tésztájából készítettem a sajtos csónakokat, bármilyen leves mellé kiváló sósság 🙂 Mi nagyon rájártunk, még langyosan elfogyott Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás A csónakok töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt…. Tovább »

Babos piláf tésztaköntösben

Ezzel a recepttel megnyertem a Kisalföld Gasztro magazin novemberi játékát a ” legfinomabb babos étel ” kategóriájában ! Köszönöm !   A török konyha fantasztikus. Jónéhány hete szemeztem már egy recepttel amit egy kedves barátnőm lefordított nekem törökről- magyarra, és némi módosítással elkészítettem saját szájíz szerint . A látvány lenyűgözött, az illat és az ízek…… Tovább »

Pide az örök török kedvenc

Sok éve már, hogy minden évben előfordulunk Törökországban, ez az egyik nagy kedvencünk, persze a rengeteg kiválóbbnál kiválóbb török étel mellett. A pide eredetileg darált bárányhússal készül, de számtalan variációban végigettük már a palettát, ma egy gombás-aszalt paradicsomos-kakukkfüves változatot készítettem, reszelt parmezánnal. Tészta: 50 deka liszt, 150-200 g natúr joghurt, 3g  instant élesztő, 1 dl… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!