Simone gasztroságai

Kakaós csiga teljes kiőrlésű és finom őrlésű tönkölylisztből

Levesek mellé, vagy csak úgy délutáni nasinak 🙂
Hozzávalók :
30 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 deka sima őrlésű tönkölyliszt, 15 deka margarin vagy vaj (puha ), 4 deka élesztő, tej, méz, reszelt citromhéj, cukor-2-3 evőkanál, vagy helyette méz, egy egész tojás . A nyújtott tészta szórásához kakaó és cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, én mézet rakok édesítőnek. A lisztet, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat, a tojást, a cukrot-vagy mézet egy tálba tesszük, majd a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.  Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül egy ujjnyi vastagra. Rászórjuk a kakaóport, meghintjük cukorral- majd feltekerjük. Körülbelül 4- 5 centis darabokra felvágjuk majd úgy, hogy a vágási felület legyen a teteje-alja, belehelyezzük a kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. Olvasztott margarinnal óvatosan átkenegetjük a tetejüket és 150 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!