Egyszerűen elkészíthető nagyon finom kellemesen krémes süti .
Gyerkőcökkel együtt is elkészíthető, mi a lányommal közösen készítettük, ő volt a krémkeverő, és krémadagoló 🙂 A tésztája finom puha, a krém maga mennyei . A kettő találkozása pedig nagyon harmonikus ízvilágú.
Hozzávalók, elkészítés: 12 darabhoz : 100 g puha vaj, 100g barnacukor, 2 tojás , kb 1 dl kávé, 75 g liszt, fél teáskanál sütőpor, csipet só, 25 g kakaópor, 12 muffinpapír. A töltelékhez 20 g puha vaj, 20 g mascarpone sajt, 2 csomag vaníliáscukor, egy kanál porcukor, ha van otthon akkor mehet bele vaníliaaroma vagy vaníliarúd kikapart belseje.
A vajat és a porcukrot egy csipet sóval habosra keverem, majd egy másik tálkába felverem a két egész tojást, amihez hozzáöntöm a kávét. Ezt a kikevert vajas masszához adagoljuk, majd a lisztet és a sütőport, végül pedig a kakaóport. Csomómentesre dolgozzuk ki. A kész masszát a muffinpapírokba adagoljuk, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon megsütjük. Ha kész, kivesszük, kihűlés után óvatosan leszedjük róla a muffinpapírokat, majd egy éles késsel levágjuk gondosan a tetejüket,( kör alakú szeletet) de úgy , hogy ne teljesen a szélén kezdjük. Ezeket kettévágva kapjuk majd a pillangószárnyacskákat 🙂
Krém : a puha vajat kikeverjük a porcukorral, belerakjuk a vaníliáscukrokat, vaníliaaromát vagy a kikapart vaníliarúd belsejét majd a mascarponet , jól összekeverjük, a krémet a levágott tető által létrejött részekbe töltjük, a levágott kalapokat kettévágjuk és ráhelyezzük, mintha pillangószárnyak lennének.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: