Friss szárzellert vettem, amiből egy intenzív ízű finom krémlevest főztem 🙂
Hozzávalók : ( 4 személyre )
Egy egész szárzeller, himalája só, egy csipet ételízesítő, kettő közepes burgonya a sürítéshez -Hadházy Ági javaslata alapján , fehér cheddar sajt, egy kiskanál tökmagolaj
A szárzellert megmossuk, a levélnyeleket levágjuk, majd kockára aprítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágva a zellerhez adjuk és feltesszük főni sós- ételízesítős vízben. Mikor puhára főtt, az egészet pürésítjük. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk, és a cheddar sajtból nagylyukú reszelővel készített forgácsokkal megszórjuk.
Gyors, friss és egészséges leves.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Köszi Ági ! Nekem harmonikusabb ízű így mint a gumóból, és a sajt meg a tökmagolaj közreműködése nagyon áldásos 🙂
most nem azért, mert… de nagyon jó ötlet, Livi, valahogy nem jutott eszembe, hogy a szárzellerből is lehetne… KÖSZ