Simone gasztroságai

Szárzeller krémleves fehér cheddarsajt forgáccsal

Friss szárzellert vettem, amiből egy intenzív ízű finom krémlevest főztem  🙂

Hozzávalók : ( 4 személyre )

Egy egész szárzeller, himalája só, egy csipet ételízesítő, kettő közepes burgonya a sürítéshez -Hadházy Ági javaslata alapján , fehér cheddar sajt, egy kiskanál tökmagolaj

A szárzellert megmossuk, a levélnyeleket levágjuk, majd kockára aprítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kockára vágva a zellerhez adjuk és feltesszük főni sós- ételízesítős vízben. Mikor puhára főtt, az egészet pürésítjük. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk, és a cheddar sajtból nagylyukú reszelővel készített forgácsokkal megszórjuk. 
Gyors, friss és egészséges leves.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszi Ági ! Nekem harmonikusabb ízű így mint a gumóból, és a sajt meg a tökmagolaj közreműködése nagyon áldásos 🙂

  2. Hadi says:

    most nem azért, mert… de nagyon jó ötlet, Livi, valahogy nem jutott eszembe, hogy a szárzellerből is lehetne… KÖSZ


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!