Simone gasztroságai

Medvehagymás gombakrémleves fehér cheddar forgácsokkal

Ez az időszak a medvehagyma felhasználásának sokféleségét adja. 
Kísérleti céllal jött létre a medvehagymás gombakrémleves, azt hiszem nagyon jól sikerült 🙂

Hozzávalók :
Egy csokor medvehagyma levél, barna csiperkegomba, fehér csiperkegomba, egy csipetnyi friss kakukkfű, feketebors őrölve, só ízlés szerint, olivaolaj a gomba átpirításához, víz a leves felöntéséhez.
Egy egész burgonya, két evőkanál tejszín, fehér cheddar sajt- de bármilyen más keménysajt jó, amit szép szálasra lehet reszelni 

A szeletekre vágott gombákat  a csomag medvehagymát , a megtisztított,kockára vágott burgonyát olivaolajon gyengén átpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A főzés vége felé tesszük bele a kakukkfüvet. Mikor puhára főtt, botmixerrel jól átdolgozzuk, pürésítjük. A levesből kiveszünk egy merőkanállal, ebbe belekeverjük a tejszínt, majd ezt visszatéve   az egészet átforraljuk.
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a leves tetejére halmozzuk. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kinga Antal says:

    megcsinaltam ezt az isteni levest amit ajanlottal Livi:)tenyleg nagyon finom,kisfiam eloszor a szine vegett nem akarta megkostolni,de amikor megkostolta alig akarta abbahagyni:)tenyleg nagyon finom,koszi:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!