Ez az időszak a medvehagyma felhasználásának sokféleségét adja.
Kísérleti céllal jött létre a medvehagymás gombakrémleves, azt hiszem nagyon jól sikerült 🙂
Hozzávalók :
Egy csokor medvehagyma levél, barna csiperkegomba, fehér csiperkegomba, egy csipetnyi friss kakukkfű, feketebors őrölve, só ízlés szerint, olivaolaj a gomba átpirításához, víz a leves felöntéséhez.
Egy egész burgonya, két evőkanál tejszín, fehér cheddar sajt- de bármilyen más keménysajt jó, amit szép szálasra lehet reszelni
A szeletekre vágott gombákat a csomag medvehagymát , a megtisztított,kockára vágott burgonyát olivaolajon gyengén átpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A főzés vége felé tesszük bele a kakukkfüvet. Mikor puhára főtt, botmixerrel jól átdolgozzuk, pürésítjük. A levesből kiveszünk egy merőkanállal, ebbe belekeverjük a tejszínt, majd ezt visszatéve az egészet átforraljuk.
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a leves tetejére halmozzuk.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
megcsinaltam ezt az isteni levest amit ajanlottal Livi:)tenyleg nagyon finom,kisfiam eloszor a szine vegett nem akarta megkostolni,de amikor megkostolta alig akarta abbahagyni:)tenyleg nagyon finom,koszi:)