Simone gasztroságai

Szűzérmék baconkalodában, tejszínes laskagomba mártással, rösztivel

Ez az egyik nagy kedvencem,  finom ízek találkozása, omlós szaftos hús, lágy, selymes gombamártás összefonódása… Ünnepi vacsorának vagy ebédnek ajánlom.

Hozzávalók 4 személyre
Egy egész sertésszűz, szeletelt baconszalonna, só, bors, olivaolaj
A gombamártáshoz :
Egy kis dobozos laskagomba, 2  közepes fej vöröshagyma, olivaolaj, só, bors, tejszín, egy kevés liszt a sűrítéshez.

Röszti: 
Reszelt-nagylyukú reszelőn- félig főtt burgonya kb 30 deka, egy egész tojás, só, kevés bors, egy evőkanál liszt. Ezeket a hozzávalókat összedolgozzuk és pihentetjük.

Aki nem akar pepecselni a rösztivel, a nagyáruházakban fagyasztott rösztik sokaságát választhatja.

Szűzérmék baconkalodában:
A sertésszüzet 3-4 centi széles darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az oldalára fektetve betekerjük egy szelet baconszalonnába, majd egy fogvájóval összetűzzük. Mikor az összes darabbal végeztünk, olivaolajon átsütjük az érméket. Tálaláskor a fogvájókat kihúzzuk.

Tejszínes laskagomba mártás : 
A két közepes fejű vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Olivaolajon üvegesre pároljuk. A laskagombát alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk, és belehelyezzük a megpárolt hagymára, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy kevés ételízesítőt is tehetünk bele, majd puhára főzzük. A tejszínt- kb 1 dl- simára kikeverjük 1-2 kanál liszttel, majd behabarjuk vele a mártásunkat, és kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megbolondíthatjuk.

Röszti
Kisütés előtt bármilyen formára igazíthatjuk,- kerek- téglalap-,a rösztiket forró olajban kisütjük majd leitatjuk az olajat .

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!