Kaptam egy vödör frissen szedett sárgabarackot, és egész nap illatozott az orrom alatt, ami a finom friss kelt tésztás lepényt juttatta eszembe. Mikor hazaértem, gyorsan bedagasztottam és megsütöttem meggyel kombinálva az én barackos-meggyes lepénykémet vacsorára.
Hozzávalók a kelt tésztához :
50 deka liszt, 4 deka friss élesztő, 2- 2,5 dl tej, egy evőkanál cukor , 5 deka puha vaj, egy egész tojás.
A friss élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást és a már felfutott élesztőt. Simára dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A sárgabarackokat jól megmossuk, majd kettévesszük és kimagozzuk. A meggyet ha friss megmossuk, kimagozzuk, ha pedig befőttből vételezzük akkor lecsepegtetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1-2 centi vastagra kinyújtjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , elhelyezzük rá a gyümölcsöket, majd barna cukorral az egészet áthintjük és erre még őrölt fahéjat is szórunk ízlés szerint.
Előmelegített sütőben 160- 170 fokon megsütjük.
Köszönöm Edina !Akárhogyan is hívjuk, nagyon finom, érdemes megsütni !Köszönöm , hogy időt szakítottatok arra, hogy elolvassátok és megnézzétek 🙂
Nekem barackos-meggyes lepény,egyrészt mert nagyobb helyet foglal el a barack a tésztán,másrészt azt látom a képen először,harmadrészt jobban szeretem a barackot 😛 finom lehetett és gyönyörű az alkotásod! <3
Akár így is hívhatjuk 🙂
Meggyes-barackos lepény