Simone gasztroságai

Meggyes-diós süti gluténmentesen

Nagyon vágytam már egy kis süteményre, egy kis savanykás  meggyre, így megalkottam ezt a könnyű és finom süteményt

Hozzávalók :
 20 deka NutriFree Mix per Dolci lisztkeverék, 2 egész tojás, 2 evőkanál puha zsír, egy csomag bourbon vaníliáscukor, 2 evőkanál porcukor, 1 sütőpor, annyi laktózmentes tej amennyivel jó sűrű palacsintatésztaszerű tésztát kapunk. Egy maréknyi durvára tört dió, magozott meggy, ízlés szerint, egy csipet őrölt fahéj.

 A hozzávalókat simára kikeverjük. Egy kisebb tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a kikevert tésztát. A durvára tört diót és a magozott meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd enyhén átszórjuk őrölt fahéjjal.
150 fokon előmelegített hőlégkeveréses sütőben megsütjük egészen addig míg a teteje piros nem lesz. Tűpróbát célszerű csinálni. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!