Egy kedves ismerősöm küldött nekem szárított és porított vargányát, és a megmaradt csiperkegombához hozzátéve egy finom aromás levest főztem belőle. Ezúton is köszönet Sebestyén Zsunak, hogy nem felejtett el 🙂
Hozzávalók : fél kilónyi barna és fehér csiperke vegyesen, kettő újhagyma, egy maréknyi szárított vargánya, fél mokkáskanálnyi porított vargányapor, egy kávéskanál ételízesítő, himalája só, egy csipetnyi őrölt fehérbors ,egy evőkanál rizsliszt, 1 dl növényi főzőtejszín, vagy laktózmentes tejszín.
A gombákat jól megmossuk, és cikkekre vágjuk. Az újhagymákat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk.
Egy lábasba tesszük a felvágott alapanyagokat, és a maréknyi szárított vargányagombát. Felöntjük vízzel, majd ízesítjük a sóval, az ételízesítővel a fehér borssal és a fél mokkáskanálnyi porított vargányával. Puhára főzzük, majd a rizslisztet összekeverjük a növényi tejszínnel és a levest behabarjuk.
Kiforraljuk, majd tálaláskor reszelt sajtot adunk a leves mellé.
Glutén, laktóz és tojásmentes
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: