Simone gasztroságai

Baracklekváros bukta

Eszterem buktára vágyott, elkészítettük. Pihepuha tésztájú bukták sültek .

Hozzávalók : 35 deka liszt- én a Szabó malom lisztjét használtam-, 10 deka puha vaj, egy egész tojás, 2,5 deka friss élesztő, 1,5- 2 dl langyos tej, 5 evőkanál barna cukor, sárgabarack lekvár.
A lekenéshez 5 deka vaj és egy kisebb tojás.

Az élesztőt két evőkanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, beleütjük az egy darab egész tojást, a maradék cukrot, hozzáadjuk a puha vajat és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan megdagasztjuk, szép simára.
Duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, majd ujjnyi vastagra sodorjuk, téglalapokra vágjuk és a téglalapok közepére  lekvárt halmozunk, majd a hosszabbik oldalát ráhajtjuk és bukta formákat alakítunk, a hajtási illesztést jól össszecsipkedjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a betöltött és formázott buktákat, majd olvasztott vajjal és egy felvert tojással átkenjük. A sütőt előmelegítjük 160 fokra , hőlégkeverésre és pirosra sütjük a buktákat
Tálaláskor enyhén áthinthetjük porcukorral.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ági ! Örülök, hogy kipróbáltad, várlak vissza szeretettel !

  2. Anonymous says:

    Megpròbàltam. Megsütöttem. Megettük. Következönél küldök képet is igérem. Àgi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!