Simone gasztroságai

Brassói aprópecsenye

Sok éve már, hogy utoljára brassóit ettünk. Úgy készítettem el ahogy annak idején az apám szokta.


Hozzávalók : 50 deka sertéscomb, himalája só, 6-7 darab közepes burgonya, 3 gerezd fokhagyma, őrölt bors, egy csipetnyi őrölt csemege pirospaprika, zsiradék. 
A húst egyforma apró kockákra vágjuk, alátesszük a zsiradékot, belereszeljük a 3 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és alaposan átkevergetjük. Puhára pároljuk. A burgonyákat alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük. Én salátának való burgonyákat választottam, mert nem szétfővő és jobban bírja a felkockázás utáni kevergetést is. Miután megfőttek kihűtjük és megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük a kész húshoz. Alaposan átforgatjuk, ha szükséges még megsózzuk. Uborkasalátával tálaltam. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!