Simone gasztroságai

Gluténmentes kenyér II.

Új liszttel próbáltam ki a kenyérsütést, azt hiszem jól sikerült 🙂

Hozzávalók :  25 deka Spar free from általános sütőkeverék por , 3,5 g szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 dl langyos víz, 1,5 deka lágy laktózmentes vaj , egy evőkanál burgonyapehely, a teteje lekenéséhez egy diónyi zsír.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd a kizsírozott, és rizsliszttel kiszórt sütőformába adagoljuk, formára igazítjuk, majd letakarva 45 percig kelesztjük. Mikor megkelt, a tetejét óvatosan átkenjük a kezünkbe vett és a tenyerünkön elolvasztott zsírral, majd bemetszéseket ejtünk a tetején. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy lábaskában vizet teszünk be és kb 45-50 perc alatt sütjük meg a kenyérkénket.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!