Simone gasztroságai

Édesburgonyás, kakukkfüves vargányakrémleves

Gombakrémlevest főztem megint, de hogy ne legyen unalmas, egy kicsit megbolondítottam édesburgonyával és kakukkfűvel. Mennyei ízorgia kerekedett belőle 🙂

Hozzávalók : 3 maroknyi szárított vargányagomba, ( friss gombából 20-30 dekányi ) , egy nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, egy csipet őrölt bors, két szál friss kakukkfű, himalája só, egy teáskanálnyi rizsliszt, 1 dl laktózmentes tejszín, víz. Tálaláskor durvára reszelt sajt.

A szárított vargányát ( vagy a friss szeletelt gombát )  a megpucolt, kockázott hagyományos burgonyát a megpucolt kockázott édes burgonyát  egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel , sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük majd puhára főzzük. Ezután botmixerrel alaposan pürésítjük. A rizslisztet kikeverjük a tejszínnel, majd a forrásban lévő leveshez adagoljuk. Kiforraljuk.
Tálaláskor durvára reszelt parmezán sajttal megszórtam.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagyon örülök, hogy kedvenc lett és mindenkinek ízlett !!! Remélem a jövőben is találsz majd olyan recepteket amit a kamaszok is jóízűen esznek 🙂 És köszönöm a visszajelzést!!

  2. Anonymous says:

    bar mi nem vagyunk egy kimondott kremleves imadok,de ezt kiprobaltam,es azt hiszem mostantol azok leszunk,nagyon finom lett,meg a nagyfiamnak is izlett ami nagy szo:)igy bekerult a kedvencek koze:)koszi Livi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!