Volt egy doboz bambuszrügy a hűtőben és már hetek óta várt a sorára. Társítottam egy kis csirkemellel és kölessel, kapott egy kis tokaji furmintos locsolást, jó kis ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók : Kettő csirkemell kifilézve, egy doboz bambuszrügy, kettő evőkanál tokaji ( vagy másmilyen ) félédes fehérbor, őrölt fehérbors ízlés szerint, porított vargánya egy teáskanálnyi, himalája só, zsiradék. Köretként egy tasakos köles.
A csirkemelleket csíkokra vagy kockára vágjuk, a zsiradékot egy wook-ban vagy serpenyőben felhevítjük, a csirkemelleket beletesszük, sózzuk, borsozzuk, porított vargányával szórjuk, jól átkeverjük, hozzáadjuk a bambuszrügyet, átpároljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, átforgatva pirulásig sütjük, pároljuk.
A tasakos kölest másfél liternyi vízben feltesszük főni, sózzuk, többször átforgatjuk a főzés során, majd mikor megfőtt, a tasakot felvágjuk, a megfőtt kölest átsózzuk, átkeverjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: