Simone gasztroságai

Pirított csirkemell bambuszrüggyel

Volt egy doboz bambuszrügy a hűtőben és már hetek óta várt a sorára. Társítottam egy kis csirkemellel és kölessel, kapott egy kis tokaji furmintos locsolást, jó kis ebéd kerekedett belőle.

Hozzávalók : Kettő csirkemell kifilézve, egy doboz bambuszrügy, kettő evőkanál tokaji ( vagy másmilyen ) félédes fehérbor, őrölt fehérbors ízlés szerint, porított vargánya egy teáskanálnyi, himalája só, zsiradék. Köretként egy tasakos köles.

A csirkemelleket csíkokra vagy kockára vágjuk, a zsiradékot egy wook-ban vagy serpenyőben felhevítjük, a csirkemelleket beletesszük, sózzuk, borsozzuk, porított vargányával szórjuk, jól átkeverjük, hozzáadjuk a bambuszrügyet,  átpároljuk. Hozzáadjuk a fehérbort,  átforgatva pirulásig sütjük, pároljuk. 
A tasakos kölest másfél liternyi vízben feltesszük főni, sózzuk, többször átforgatjuk a főzés során, majd mikor megfőtt, a tasakot felvágjuk, a megfőtt kölest átsózzuk, átkeverjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!