Simone gasztroságai

Ínycsiklandó omlós kacsacomb újhagymás tört burgonyával és roppanós lilakáposztával

Valahogy ez az őszi időszak meghozza a kedvem a kacsához 🙂 Húsbeszerző körútra indultam, és nem bírtam ellenállni a húspult mögött sorakozó csodaszép kacsacomboknak. Már a sült illatát is éreztem ahogy hazafelé tartottam a zacskókban lapuló combokkal, finoman átfűszerezve kacsahájon omlósra sütöttem, majd nem kevés mmmmmm közepette elfogyasztottuk 🙂

Hozzávalók : 6 darab kacsacomb, himalája só, morzsolt majoranna, egy maréknyi felkockázott kacsaháj, vagy ennek hiányában bármilyen zsiradék, 6 darab nagyobb burgonya, 3 szál újhagyma, egy kisebb fej lilakáposzta, egy kisebb fej vöröshagyma,  kettő evőkanálnyi barna cukor,őrölt kömény, ecet.

A kacsacombokat átmossuk, majd az esetlegesen előforduló tollmaradékoktól, tokmaradékoktól megszabadítjuk. A bőrt óvatosan bevagdossuk hosszanti és kereszt irányba úgy hogy a húsát ne vágjuk be csak a bőrt. Himalája sóval átsózzuk, morzsolt majorannával áthintjük és a tepsibe a már összekockázott kacsahájra helyezzük. Alufóliával letakarva fél-, 1 órát hagyjuk, hogy a só és a fűszerek átjárják.

160-170 fokon kb 2, -2,5 óra alatt puhára omlósra sütjük.

A kis fej vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk majd szeleteljük. Egy teáskanálnyi zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadunk két evőkanálnyi barna cukrot, kissé átkaramellizáljuk és a már megmosott, csíkokra vágott lilahagymát ráhalmozzuk, felöntjük vízzel, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, körülbelül két evőkanálnyi ecettel meglocsoljuk  majd puhára főzzük. Ha szükséges puhulás után még ízesíthetjük további cukor, vagy ecet hozzáadásával.

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor kihűltek, megpucoljuk, áttörjük, vagy felkockázzuk. A 3 szál újhagymát megmossuk, karikázzuk, egy kevés kacsazsíron átpároljuk és hozzáadva az előkészített burgonyát alaposan elkeverjük, sóval áthintjük.

 

P1080799

P1080798

P1080800

P1080802

P1080803

P1080807

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!