Simone gasztroságai

Rozmaringos csirkemell

Diétába beilleszthető csirkemellet kellet készítenem, de nem akartam csak simán  megsütni natúron, így társítottam cukkinivel, paradicsommal és finoman átfűszereztem egy kis őrölt fehérborssal és rozmaringgal. Aztán jó szokásomhoz híven elmerültem a kádban Demény a kötsög könyvét olvasva, és a rozmaringos csirke majdnem odakozmált 😀

Hozzávalók: kettő egész filézett csirkemell, egy nagyobb cukkini, kettő nagyobb paradicsom, himalája só, őrölt fehérbors, morzsolt szárított rozmaring, zsiradék

Az egész  csirkemellfiléket félbe, majd hosszában kétfelé vágjuk, sózzuk. A cukkinit és a paradicsomot karikázzuk. A zsiradékot egy jénai aljába elosztjuk, és elkezdjük a hús és a zöldségek sorakoztatását. A sorrend- cukkini- paradicsom- csirkemell egészen addig így sorakoztatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. Szorosan egymás mellé illeszd. Ezután áthintjük a morzsolt rozmaringgal és őrölt fehérborssal, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb 40 -45 percig sütjük.

Finom fűszerillat lengedezett a lakásban, de ha nem szólnak rám , hogy ” anya ami a sütőben van az még nem jó ? ” – akkor biztosan szénné égetem 😀

P1080864

P1080865

P1080866

P1080868

P1080922

P1080923

P1080930

P1080931

P1080934

P1080936

P1080937

P1080941

P1080947

P1080948

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!