Diétába beilleszthető csirkemellet kellet készítenem, de nem akartam csak simán megsütni natúron, így társítottam cukkinivel, paradicsommal és finoman átfűszereztem egy kis őrölt fehérborssal és rozmaringgal. Aztán jó szokásomhoz híven elmerültem a kádban Demény a kötsög könyvét olvasva, és a rozmaringos csirke majdnem odakozmált 😀
Hozzávalók: kettő egész filézett csirkemell, egy nagyobb cukkini, kettő nagyobb paradicsom, himalája só, őrölt fehérbors, morzsolt szárított rozmaring, zsiradék
Az egész csirkemellfiléket félbe, majd hosszában kétfelé vágjuk, sózzuk. A cukkinit és a paradicsomot karikázzuk. A zsiradékot egy jénai aljába elosztjuk, és elkezdjük a hús és a zöldségek sorakoztatását. A sorrend- cukkini- paradicsom- csirkemell egészen addig így sorakoztatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. Szorosan egymás mellé illeszd. Ezután áthintjük a morzsolt rozmaringgal és őrölt fehérborssal, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb 40 -45 percig sütjük.
Finom fűszerillat lengedezett a lakásban, de ha nem szólnak rám , hogy ” anya ami a sütőben van az még nem jó ? ” – akkor biztosan szénné égetem 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: