Simone gasztroságai

Tükörtojások angolszalonnával, házi tökmagvas gyökérkenyérrel

Hétvégenként van idő egy kis reggeli gasztrokényeztetésre , mikor nem rohanunk, nem kelünk időre és teljes nyugalomban leülünk együtt az asztalhoz és kisserpenyőből kimártogatjuk a tükörtojás lágyan- selymesen folyó sárgáját…

Hozzávalók : 4-6 szelet angolszalonna, 4-6 darab tojás, friss házi kenyér, egy kevés sertészsír

Az angolszalonnát egy kevés zsiradékon megsütjük, majd ráütjük az egész tojásokat és ízlés-kívánság szerint megsütjük. Mi úgy szeretjük, hogy a sárgája lágy maradjon, de a fehérje része szilárdra süljön. Az angolszalonna sósságától függ, hogy sózom e külön a tojásokat, de általában nem szoktam. Forrón, abban a serpenyőben tálalom amiben sült , friss házi gyökérkenyérrel. És természetesen az utolsó szelettel áttörlöm a serpenyőt és adom türelmesen ( ? ) várakozó drága Denisemnek  🙂

 

P1080775

P1080772

P1080773

P1080774

P1080776

P1080777

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!