A hosszú késő őszi és téli időszakokban mindig valami krémes , nem túl édes és gyümölcsös kanalaznivalóra fáj a fogam. Illatos császárkörtével és aszalt vörösáfonyával bélelve készítettem egy kis nasit, semmi bonyolultság, csak egy lágy krém gyümölcsökkel , csokoládéval és magvakkal. Becsavarodva egy plédbe, egy jó könyv társaságában vagy filmnézés közben ideális társ lesz:)
Hozzávalók: 1 egész császárkörte, két maroknyi aszalt vörösáfonya, fél liter ( laktózmentes ) tej, 3 evőkanál cukor, egy csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanálnyi mascarpone sajt, egy mokkásknálnyi vaníliaaroma, Dr Oetker csokibevonó, aprított pisztácia, szeletelt mandula .
A császárkörtét megmossuk, karikára vágjuk, a magházat kivágjuk. Egy kis üvegtálka aljába helyezünk egy szeletet. A vörösáfonya szemeket kicsit késsel átvagdostam, és az üvegtál oldalsó részeibe illesztettem körbe. A pudingot megfőzzük a fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral . Amikor már sűrű és kiforrott, lezárjuk alatta a lángot és egyenként adagolva hozzáadjuk a 4 evőkanálnyi mascarpone sajtot, alaposan kikeverjük. Ebből a kész krémből az üvegtálkába helyezett gyümölcsökre ráhalmozunk, majd a forró vízben folyóssá tett csokoládéból rácsorgatunk. Annyit várjunk, hogy a csoki kissé megkössön, hogy majd ha kanalazzuk, a rétegek közt ropogjon a csoki mikor a falatot kiszedjük 🙂 . A következő réteget áfonyaszórással kezdjük, majd erre tegyünk egy vékonyabb körteszeletet, a vaníliás krémet és a tetejére jöhet a csokicsorgatás. Ízlés szerint szeletelt mandulával és durvára vágott pisztáciával szórjuk meg a tetejét, majd teljes kihülés után a kanalat belemártva hallgassuk, hogyan ropog a csoki, majd élvezzük a szánkban keletkező ízkavalkádot !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: