Simone gasztroságai

Édesburgonyás kenyér gluténmentes változatban

Akárki akármit mond, azért a kenyér -az IGAZI, az tud hiányozni az ember lányának, de mit tegyen ha gluténérzékeny? Hát süt magának másolatot ha már a család jóízűen falatozza a búzalisztes házi sütésűt 🙂  Maradt annyi édesburgonya, hogy a gluténmentes változatot is kipróbáljam vele, hát katarzis- ízorgia- elgyengülés….

Hozzávalók : 25 deka Glutenix falusi fehér kenyér lisztkeverék, 220 ml langyos víz, 6 deka sült- pépesített édesburgonya, egy csapott kávéskanálnyi só, 1,5 deka élesztő, egy teáskanálnyi puha zsír.

A lisztkeveréket egy tálba szitáltam, hozzáadtam a pépes sült édesburgonyát, a sót , az élesztőt a puha zsírt  és a langyos vizet majd alaposan kikevertem. Egy szilikonos kockaformát kizsíroztam, belekanalaztam a tésztát, majd letakarva duplájára kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 200 fokra, a sütőtérbe egy vízzel teli kislábast tettem, majd a megkelt tészta tetejét óvatosan átkentem olvasztott zsírral és betettem a sütőbe. ‘0 perc eltelte után 190 fokra vettem a hőfokot. Körülbelül 35- 40 percig sült.

Amikor kihűlt megvágtam, puha bélzetű, ám ropogós külsejű kenyérkét kóstoltam, biztosan sokszor elkészítem majd szeretettel ajánlom minden sorstársamnak, nem fogtok csalódni benne.

P1080951

P1080963

P1080967

P1080968

 

P1080970

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!