Akárki akármit mond, azért a kenyér -az IGAZI, az tud hiányozni az ember lányának, de mit tegyen ha gluténérzékeny? Hát süt magának másolatot ha már a család jóízűen falatozza a búzalisztes házi sütésűt 🙂 Maradt annyi édesburgonya, hogy a gluténmentes változatot is kipróbáljam vele, hát katarzis- ízorgia- elgyengülés….
Hozzávalók : 25 deka Glutenix falusi fehér kenyér lisztkeverék, 220 ml langyos víz, 6 deka sült- pépesített édesburgonya, egy csapott kávéskanálnyi só, 1,5 deka élesztő, egy teáskanálnyi puha zsír.
A lisztkeveréket egy tálba szitáltam, hozzáadtam a pépes sült édesburgonyát, a sót , az élesztőt a puha zsírt és a langyos vizet majd alaposan kikevertem. Egy szilikonos kockaformát kizsíroztam, belekanalaztam a tésztát, majd letakarva duplájára kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 200 fokra, a sütőtérbe egy vízzel teli kislábast tettem, majd a megkelt tészta tetejét óvatosan átkentem olvasztott zsírral és betettem a sütőbe. ‘0 perc eltelte után 190 fokra vettem a hőfokot. Körülbelül 35- 40 percig sült.
Amikor kihűlt megvágtam, puha bélzetű, ám ropogós külsejű kenyérkét kóstoltam, biztosan sokszor elkészítem majd szeretettel ajánlom minden sorstársamnak, nem fogtok csalódni benne.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: