Kísérleti példány született, de már akkor beleszerettem amikor levettem a vaslábas tetejét 🙂 Ma édesburgonyás napom volt, először a saját gluténmentes változatomat sütöttem meg, majd utána bedagasztottam egy hagyományos lisztből készült tésztát. Ezt a kenyeret este egy szülinapi partin fogják elfogyasztani. Szerintem szeretni fogják 🙂
Hozzávalók : 40 deka BL 112 liszt, 25 deka öregtészta-( Bl112 lisztből készült)- , 10 deka finom őrlésű tönkölyliszt, 8 deka édesburgonya, 1 evőkanálnyi só, 1 deka friss élesztő, 1 evőkanálnyi puha zsír, 2,5- 2,7 dl langyos víz
A liszteket a dagasztógép táljába szitáltam, hozzáadtam az öregtésztát, rámorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam az előzőleg már sütőben puhára főzött és összenyomkodott édesburgonyát, a sót ,a puha zsírt , a langyos vizet és a gép segítségével alaposan kidagasztott tésztát készítettem. 20 percre kelesztőtálba tettem, ronggyal letakartam, majd ezután átdolgoztam és cipó formájúra gömbölygettem. Szilikonos sütőpapírra helyeztem és jénai tálban tovább kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 230 fokra, a vaslábassal együtt, majd a megkelt tészta tetején 3 bevágást ejtettem pengével. Óvatosan a forró lábasba emeltem a tésztát a szilikonos papírral együtt és lefedve 40 percig sütöttem. A hőfokot 10 perc múltán 210 fokra mérsékeltem, ahogy Limarától tanultam. <3 A kisült kenyérke súlya 1 kiló 16 deka lett.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: