Ha már gluténmentes készült, akkor naná, hogy búzaliszteset is sütöttem 😀 a csíkok maradtak, az ízvilág egy őszies hangulat lett aszalt szilvával, egy leheletnyi fahéjjal, csokiöntéssel ami egy kicsit bohókásra sikeredett 🙂
Hozzávalók: 50 deka liszt, 18-20 deka margarin, 3 deka élesztő, 1,5 dl langyos tej, kettő citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanálnyi holland kakaópor, egy késhegynyi őrölt fahéj, két maréknyi aszalt szilva. A teteje lekenéséhez 1 kisebb tojás, a díszítéshez csokibevonó és durvára vágott pisztácia
A dagasztógép táljába kimértem a lisztet, a tejet meglangyosítottam elkevertem egy evőkanálnyi cukorral és felfuttattam benne az élesztőt. A tojást hozzáütöttem a liszthez, a felfuttatott élesztőt ráöntöttem, belereszeltem a citromok héját , hozzáadtam a puha vajat, a maradék cukrot és rugalmas tésztát dagasztottam. Dagasztás után a tésztát kettévettem, és az egyik felébe beledagasztottam a 3 evőkanálnyi holland kakaóport. Ezután langyos helyen duplájára kelesztettem. Mikor megkeltek a tészták, a világos gombócot kisodortam, megszórtam az apróra vágott aszalt szilvával,meghintettem fahéjjal ezután ráterítettem a kakaós tésztát amit kisodortam majd magam felé feltekertem és a szilikonos kuglófformába igazítottam. A tetejét lekentem felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40-45 percig sütöttem. Rácson kihűtöttem, majd a Manner csokibevonót folyóssá tettem és nem túl szépen áthúztam vele a kuglófot. A tetejére durvára vágott pisztáciát szórtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: