Volt egy laktózmentes dobozos túróm a hűtőben és több ötletem is volt , mi készüljön belőle. Aztán végül teljesen más lett a vége 😀
Edina barátnőm inspirálására született meg ez a finom túrós sütemény, ezúton is köszönet érte ! A recept eredetileg nem gluténmentes volt, így átkonvertáltam azzá.
Hozzávalók :- a tésztához: 1 egész tojás, 11 evőkanál olvasztott zsír, 15 evőkanál Nutri free per dolci, 1 teáskanálnyi Nutri free mix per pane fibra, 11 evőkanál cukor, 2,5 dl laktózmentes tej, 3 evőkanál holland kakaópor ,1 kávéskanálnyi szódabikarbóna.
A töltelékhez : 25 deka laktózmentes tehéntúró, 1 egész tojás, 1 evőkanál rizsdara, 1 csomag vaníliáscukor, 5 evőkanál cukor, 2 egész citrom héja.
A töltelékhez való túrót összenyomtam, hozzáadtam a tojást,a rizsdarát, a vaníliáscukrot, az 5 kanál cukrot majd belereszeljük a két citrom héját és alaposan átkeverjük.
A tészta alapanyagait egy tálban összekeverjük, egyneművé- simává. Egy kisebb tepsit vékonyan átkentem zsírral, majd beleöntöttem a kakaós tésztamasszát és kiskanál segítségével a túrós tölteléket a barna tésztamassza tetejére kanalaztam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a tésztát megsütöttem. Mikor elkezdett kissé pirulni a teteje, tűpróbát csináltam . Kihűlés után szeleteltem .
A laktóz és gluténmentes alapanyagokat le lehet cserélni hagyományos alapanyagokra- ugyanezt az állagot fogjuk kapni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: