Simone gasztroságai

Kakukkfüves csirkemell és csirkecomb zöldségekkel rakva

Mit lehet készíteni csirkemellből ha kétnaponta ez a kívánság? Persze diétás változatban készüljön, de finom is legyen… Riadót fújtam a zöldségeknek, került elő egy kis csirkecomb is , hogy teli legyen a tepsi, jól megraktam , enyhén fűszereztem és puhára -omlósra sütöttem.

Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 5 darab csirkecomb, egy kisebb póréhagyma, egy padlizsán, 3 darab paradicsom, kakukkfű- őrölt fehérbors, a csirkecombokra fűszersó, himalája só, zsiradék.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk és a bőrös csirkecombokkal együtt megsózzuk. A padlizsánt, a paradicsomot és a póréhagymát felkarikázzuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal , és sorban elkezdjük rakni a zöldségeket majd a húst a következőképpen: póréhagyma-paradicsom-padlizsán-csirkemell-majd újra kezdjük a sorozatot ugyanígy amíg tartanak a hozzávalók. A tepsi másik felébe belefektetjük a csirkecombokat, és ízlés szerint közédugdossuk a maradék zöldségeket. A csirkemelleket áthintettem őrölt fehérborssal és friss kakukkfűvel, míg a combokra egy kevés sültcsirke fűszersót szórtam. Alufóliával lefedve 160 fokon kb 40-45 percig sütöttem, majd egy picit rágrilleztem .

Fogyasztható önmagában a sült zöldségekkel, vagy rizzsel. Diétás étrendbe kitűnően beleilleszthető.

 

P1090087

P1090088

P1090090

P1090093

P1090124

P1090125

P1090132

P1090136

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!