Simone gasztroságai

Diós kenyér gluténmentesen

Hosszú ideje mozgatja már a fantáziámat a diós kenyér hát itt volt az ideje, hogy megsüssem. Kettő próbálkozásom volt, az első totális csőd lett, a második azonban már egy gyönyörű magas, finom puha bélzetű és fantasztikusan jóízű kenyér lett .

Hozzávalók: 25 deka glutenix falusi fehérkenyér lisztkeverék, 2 evőkanál burgonyapehely, egy maréknyi apróra vágott dióbél, egy csapott teáskanálnyi só, 220ml langyos víz, 2,5 deka friss élesztő, egy evőkanálnyi libazsír.

A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük, majd a burgonyapelyhet,a zsírt a sót a diót és a langyos vizet is hozzáadva egyneművé keverjük. A kenyérsütő formát olvasztott zsírral egy ecsettel átkentem és a tésztát a formába kanalaztam. Letakarva a duplájára kelesztettem. A tetejét óvatosan átkentem olvasztott zsírral mielőtt a sütőbe tettem. A sütőtérbe egy vízzel teli kislábast tettem, a sütőt előmelegítettem 190-200 fokra és a duplájára kelt kenyeret kb 40- 45 percig, pirulásig sütöttem. Rácson hűtöttem. A héja ropogós, a bélzete puha és szép lyukacsos lett, a diótól pedig egy egészen különleges ízt kapott.

P1090173

P1090188

P1090190

P1090191

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!