Simone gasztroságai

Tökfőzelék kaporral és hideg sült oldalassal

Talán a tökfőzelék az amelyikre ha megkérdezed, hogy szereted -e sokan fujjognak. Mi nem vagyunk nagy főzelékevők de éppen a tökfőzelék az amit mindannyian szeretünk 🙂 A feltét mindig valami húsféle, most csodaszép húsos oldalast sütöttem hozzá ami önmagában is megér egy misét 🙂 Hát még a főzelékkel együtt….

Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, egy csokor kapor, himalája só,egy mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika, víz, 1 -1,5 dl laktózmentes tejszín, 1 evőkanál rizslisz ( vagy búzaliszt )

Egy egész oldalas , himalája só, őrölt bors, őrölt kömény, 4 gerezd pucolt fokhagyma, zsiradék

A gyalult tököt a kaporral feltesszük főni bő vízben. Sózzuk, pirospaprikázzuk és puhára főzzük. A tejszínt kikeverjük a rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és behabarjuk vele a főzeléket. Selymes krémes főzeléket fogunk kapni.

Az oldalast a csont mellett szeletekre vágjuk , sózzuk borsozzuk, meghintjük köménnyel és a zsiradékkal kikent tepsi aljába fektetjük, a pucolt fokhagymagerezdeket a tetejére szeleteljük. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 160 fokon puhára -omlósra sütjük.

Finom  kiadós ebéd , gluténmentes étkezésbe beilleszthető.

P1090164

P1090200

P1090201

P1090203

P1090205

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!