Simone gasztroságai

Karácsonyi gesztenyés meggyes torta sütés nélkül- próbadarab

Ahogy közeledik az ünnep, úgy motoszkál a fejemben az ünnepi menü. Ez lesz az első gluténmentes Karácsonyom, így ki kellett próbálnom ezt a gesztenyés- meggyes finomságot, előtesztelésre 😀

Hozzávalók egy kisebb csatos tortaformához : 1 csomag Schar babapiskóta, 1 csomag gesztenyemassza, 1 üveg meggybefőtt, fél zacskónyi vaníliás pudingpor, 20 deka mascarpone sajt, 2-3 evőkanál tejszín, rum aroma, a tetejére csokimáz és dísznek marcipán.
A tortaforma aljába sorba tesszük a babapiskótákat. A meggybefőttet egy lábasban felforraljuk és a kikevert ( meggylével kevertem ki ) pudinggal felfőzzük. A gesztenyemasszát lereszeljük , összedolgozzuk egy kis rumaromával, a mascarponeval és a tejszínnel.
A babapiskóták tetejére simítjuk a meggy felét, majd erre a gesztenyés massza felét, majd újabb sor babapiskótát rakunk. Erre megy a meggy másik fele, a krém maradéka . A babapiskótákat egy kis meggylével átöntöztem. Betesszük dermedni a hűtőbe. Ha megdermedt akkor kicsatoljuk a formát, lehúzzuk és a felolvasztott csokiöntettel behúzzuk. az oldalát fehércsokival díszítettem, a tetejét pedig marcipánból kiszúrt karácsonyi hangulatot idéző formákkal. A csokiöntet nem lett a legszebb, van még min javítani, de az íze… és az, hogy könnyű elkészíteni kárpótolt.

 

P1090255

 

 

P1090258

 

 

P1090259

 

P1090260

 

P1090263

 

P1090273

 

P1090276

 

P1090293

 

P1090298

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!