Friss vágásból gyönyörű sertésmáj érkezett. Egy darabjából úgy gondoltam szép szeleteket vágok és kirántom. Jó ötlet volt így utólag már elmondhatom, ilyen finom puha sertésmájat már régen ettem és amióta zsírban sütök sokkal de sokkal finomabbak és szaftosabbak maradnak a húsok.
Hozzávalók: 8 szelet sertésmáj, himalája só, panírmorzsa, rizslisz ( vagy búzaliszt) , 2 egész tojás, zsiradék, 8 darab közepes méretű burgonya, vaj, tej, egy egész uborka, a salátaléhez víz, cukor, ecet.
A sertésmáj szeleteket csak közvetlenül panírozás és sütés előtt sózzuk. Panírozás után bő zsiradékban kisütjük.
A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk kockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadunk 3 kanálnyi vajat, burgonyatörővel alaposan átnyomkodjuk és annyi tejet adunk hozzá amennyivel krémes állagot kapunk. Sózzuk, majd alaposan kikeverjük.
Az uborkát meghámozzuk, szeletelővel szeletekre vágjuk, sózzuk. 10 -15 perc múlva kézzel jól kicsavarjuk és a közben vízből-cukorból -ecetből készített salátalébe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: