Simone gasztroságai

Holstein szelet csirkemellből basmati rizzsel

Egy egyszerű de annál finomabb főételt készítettem, nincs benne semmi csavar de mégis a tükörtojás miatt valahogy még kívánatosabb lesz az étel. Natúr csirkemellből készítettem tekintve , hogy csirkemell- őrület uralkodik nálunk. Villámgyorsan elkészíthető, ezért sok háziasszony kedvence lehet 🙂

Hozzávalók : kettő egész csirkemell filé, zsiradék, himalája só, egy csipetnyi fűszersó, tojás, basmati rizs.

A csirkemellekből szeleteket vágunk, sózzuk- fűszersózzuk, majd kevés zsiradékon natúron megsütjük. Én szeretem kicsit pirosabbra sütni. A rizst kifőzzük, ezt adtam köretként mellé. A tojásból tükörtojást készítünk, ízlés szerinti szilárdságúra sütve, nálunk a fehérje része szilárdra, a sárgája pedig még éppen folyósra sül így kedveljük. Tálaláskor a hússzeletek tetejére tesszük a forró tükörtojást. Aki szereti, a sárgájára szórhat egy csipetnyi őrölt pirospaprikát.

 

P1090323

P1090324

P1090326

P1090328

P1090329

P1090331

P1090333

P1090335

P1090337

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!