Simone gasztroságai

Túrós batyu gluténmentesen

Ha gluténérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a kelt tésztából készült finomságokról. Napok óta látom a közösségi oldalon, hogy mindenki túrós táskát süt. Persze búzalisztből. Én meg csak ácsingózzak… hát nem ! Egy régi receptet átalakítottam glutén és laktózmentessé és olyan de olyan túrós batyuk sültek….. Szóval sorstársaim sütésre és túrós batyura fel !

Hozzávalók a tésztához: 30 deka Nutrifree  mix per dolci, egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra,2 deka friss élesztő, 1,5 dl langyos laktózmentes tej, 2 evőkanál barna cukor, 1 egész tojás, 4-5 deka puha laktózmentes teavaj.

A töltelékhez: 25 deka laktózmentes túró, kettő egész citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 1 vaníliás cukor,3 evőkanálnyi barna cukor, ízlés szerint mazsola.

A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.

A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el: a túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk. Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát  és a batyukat szép pirosra sütöttem. Még langyosan áthintettem őket porcukorral.

 

P1090398

P1090400

P1090402

P1090405

P1090406

P1090407

P1090408

P1090411

P1090412

P1090414

P1090417

P1090419

P1090422

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!