Itt az időszaka a forró és teli -zöldséges leveseknek. Én legalábbis ilyenkor sok levest eszem, az év más időszakaiban sokkal kevesebbet. Jó forrón, és jó gazdagon sok sok zöldséggel és sok daragaluskával sokszor elég is ebédre egy nagy tányérral.
Hozzávalók : tavaszi zöldségkeverék : karfiol, zöldbab, sárgarépa, kukorica , zöldborsó, rizsliszt, ( vagy búzaliszt ) , zsiradék, himalája só, egy késhegynyi porított vargánya – ez kihagyható, a daragaluskához :egy egész tojás, annyi rizsdara amennyit a tojás felvesz, egy csipetnyi só.
A vegyes zöldségeket kevés zsiradékon átpároljuk, majd meghintjük egy evőkanálnyi rizsliszttel ( vagy búzaliszttel ) és jól átkeverjük, ezután felöntjük hideg vízzel. Sózzuk, ízesítjük a porított vargányával- ( ételízesítő helyett használom ) és puhára főzzük. Az egész tojást jól kikeverjük a rizsdarával ( vagy búzadarával ) sózzuk és állni hagyjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak, egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a lassú forrásban lévő levesbe. Pár percig főzzük .
Finom illatos levest kapunk, jól illik mellé egy édes kelt tésztás péksütemény.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: