Simone gasztroságai

Baconszalonnás- újhagymás tojáskrém pirított házikenyér szeleten

Hétvégi reggelik.. végre van idő nyugodtan leülni és enni. Kicsit elmozdulni a sablontól, a vajas-mézes kenyértől, -bár azt is nagyon szeretjük 🙂 A tojásos reggelik valahogy mostanában mindig hétvégére csúsznak , vagy kimerülnek egy gyors rántottában. Most egy tojáskrémet hozok, amit pirítósra kenve ettünk.

Hozzávalók : 5 darab tojás, kettő szál újhagyma, egy teáskanálnyi tejföl, két teáskanálnyi majonéz, himalája só, 7 szelet bacon

A szalonnát kockára vágjuk majd ropogósra pirítjuk. A tojásokat héjukban keményre főzzük , hűtjük majd megpucoljuk. Egy tálban burgonyatörővel átnyomjuk egyenként a tojásokat, hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a megpirított bacont és a karikára vágott újhagymát , sózzuk és egyneművé keverjük. Házi sütésű félbarna kenyérszeleteket pirítottam , mindenki ízlése szerint kente a tojáskrémmel a kenyérszeletét.

 

P1090481

P1090485

P1090486

P1090488

P1090493

P1090496

P1090497

P1090500

P1090502

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!