Reggelire gombaszószt készítettem melegszendvicshez és maradt ki valamennyi gomba. A karaj adott volt, gyorsan benéztem a hűtőbe , a gouda elhanyagolva érezte magát, a tejszín meg kellett ahhoz, hogy egy jó kis szaft képződjön így összedolgoztattam őket és egy mennyei vacsora lett belőlük. Basmati rizst készítettem mellé.
Hozzávalók : 6 szelet karaj- csont nélkül-, himalája só, zsiradék, rizsliszt, 30 deka gomba, egy fej vöröshagyma, egy csipet őrölt fehérbors,egy késhegynyi porított vargánya ( ez elhagyható ) ,egy tépés friss petrezselyemzöld, egy maréknyi reszelt gouda sajt ( vagy bármilyen félkemény sajt ) , fél-1 dl tejszín, basmati rizs
A gombát alaposan megmossuk, majd szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és lereszeljük, majd zsiradékon a szeletelt gombát és a lereszelt hagymát kissé átpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a porított vargányát és az apróra vágott petrezselyemzöldet majd puhára főzzük. Ha megpuhult, rizsliszttel megszórjuk, alaposan átkeverjük, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a reszelt sajtot majd kissé átforraljuk. A karajszeleteket sózzuk, majd rizslisztbe forgatva kevés zsiradékon megsütjük. Tálaláskor a karajszeletek tetejére halmozzunk a gombás-tejszínes-sajtos mártásból, köretként főtt rizst adhatunk hozzá.
Jó kis ízkavalkád jött össze ebben az ételben, jót tett a natúr karajnak egy kis szaftos segítség
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: