Ó, te klasszikus rántotthusi 🙂 Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát ( édesburgonyát ) hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott !!
Hozzávalók : 6 szelet sertéskaraj, himalája só, panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos ) , tojás, rizsliszt ( vagy búzaliszt ), szezámmag , zsiradék, három nagyobb édesburgonya, 6 nagyobb sárga burgonya
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd panírozzuk : rizsliszt ( vagy búzaliszt )- tojás- szezámmaggal elkevert panírmorzsa. Felhevített bő zsiradékban aranybarnára sütjük szép lassan, hogy finom puha és szaftos maradjon. Az édesburgonyákat és a sárga burgonyákat megpucoljuk és uborkaszeletelőn vékony karikákra szeleteljük. Először az édesburgonyát sütöttem ki chipsnek, majd a sárga burgonyákat bő forró zsiradékban. Finom ropogósra sültek, enyhén átsóztam tálalás előtt. Anyukám által készített céklasalátával kínáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: