Halas napot tartunk, nem volt kérdés, hogy lazac legyen a menü. Gyönyörű vastag vadlazac steakeket fűszereztem és sütöttem puhára-szaftosra. Kicsit jobban elszabadult a fantáziám a fűszerezést illetően, de nem bánom mert a végeredmény kiváló lett. Felfogható ez egy Karácsony előtti főpróbának is vagy csak egy jó kis halas ebéd előszelének is 🙂
Hozzávalók : 6 darab vadlazac steak ( bőr nélküli változatot készítettem ) , himalája só, őrölt fehér bors, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, zsiradék, madársaláta, bébisaláta, 3 evőkanálnyi majonéz.
A madársalátát és a bébisalátát megmossuk, a bébisalátát cikkekre vágjuk, majd a majonézzel az egészet átkeverjük. Egy csepp citromlevet adhatunk hozzá.
A lazacokat besózzuk, borssal áthintjük, kakukkfűvel megszórjuk és kevés zsiradékon forró teflonos sütőben minden oldalát sütjük.- Nem sütjük át teljesen, tehát a közepe még legyen kissé nyers mikor a sütőbe kerül. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a lazacokra rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és a teflonos serpenyőben betesszük 8-9 percre . Többre ne, mert akkor esetleg már kiszáradhat. Inkább hagyjuk szaftosabbra, bár ez is ízlés kérdése. Vigyázz, a teflonos serpenyő nyele forró lesz, kesztyű vagy konyharuha használata erősen ajánlott 🙂 Ha kész, a fokhagyma gerezdeket szedjük le , és a steaket ültessük rá a majonézzel összedolgozott salátánkra. Citromgerezdet kínálhatunk mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: