Simone gasztroságai

Lazacsteak majonézes madársalátaágyon, majonézes bébisalátával

Halas napot tartunk, nem volt kérdés, hogy lazac legyen a menü. Gyönyörű vastag vadlazac steakeket fűszereztem és sütöttem puhára-szaftosra. Kicsit jobban elszabadult a fantáziám a fűszerezést illetően, de nem bánom mert a végeredmény kiváló lett. Felfogható ez egy Karácsony előtti főpróbának is vagy csak egy jó kis halas ebéd előszelének is 🙂

Hozzávalók : 6 darab vadlazac steak (  bőr nélküli változatot készítettem ) , himalája só, őrölt fehér bors, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, zsiradék, madársaláta, bébisaláta, 3 evőkanálnyi majonéz.

A madársalátát és a bébisalátát megmossuk, a bébisalátát cikkekre vágjuk, majd a majonézzel az egészet átkeverjük. Egy csepp citromlevet adhatunk hozzá.

A lazacokat besózzuk, borssal áthintjük, kakukkfűvel megszórjuk és kevés zsiradékon forró teflonos sütőben minden oldalát sütjük.- Nem sütjük át teljesen, tehát a közepe még legyen kissé nyers mikor a sütőbe kerül. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a lazacokra rászeleteljük a pucolt fokhagymagerezdeket és a teflonos serpenyőben betesszük 8-9 percre . Többre ne, mert akkor esetleg már kiszáradhat. Inkább hagyjuk szaftosabbra, bár ez is ízlés kérdése. Vigyázz, a teflonos serpenyő nyele forró lesz, kesztyű vagy konyharuha használata erősen ajánlott 🙂 Ha kész, a fokhagyma gerezdeket szedjük le , és a steaket ültessük rá a majonézzel összedolgozott salátánkra. Citromgerezdet kínálhatunk mellé.

 

P1090605

P1090607

P1090608

P1090610

P1090611

P1090613

P1090635

P1090643

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!