Simone gasztroságai

Pácoljunk vadat ! Vaddisznó karaja és szűze olajos fűszeres pácban

Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton  erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig elengedhetetlen ha egészben sütjük meg. Így finoman omlóssá és ízessé tehetjük vele a nemes húsrészt, ami aztán  az ünnepi asztal egyik fő fogása is lehet. Most egy tavaly készült vaddisznó karaj és szűz pácolását írom le amit egészben sütöttem meg és a család nagy örömmel fogyasztotta el.

Hozzávalók : egy egész csontozott vaddisznó karaj, egy egész vaddisznó szűzpecsenye, mustár, borókabogyó, kakukkfű, szárított morzsolt rozmaring, őrölt bors, fokhagyma, friss majoranna levél , olivaolaj

A vadhúst vékonyan átkenjük mustárral, majd egy nagy üvegtálba helyezzük, meghintjük őrölt borssal, egy maréknyi borókabogyóval, szárított morzsolt kakukkfűvel, szárított morzsolt rozmaringgal, friss tépésű majorannalevéllel ( vagy szárítottal ), 5-6 gerezd pucolt fokhagymát szeletelünk rá és olivaolajjal felöntjük úgy, hogy a húst teljesen ellepje. Hűtőben két napig érleltem. Érlelés után a pácból kivéve sóval áthintettem, állni hagytam, majd egy felforrósított serpenyőben megkapattam minden oldalát  ezután az olajos fűszeres pácléből öntöttem alá és előmelegített sütőben 160 fokon omlósra sütöttem. Köretként vörösboros gombamártást és steakburgonyát kínáltam.

 

P1030913

P1030916

P1030917

P1030919

P1030921

P1030958

P1030959

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Simonné Pammer Lívia says:

    Kedves Ildikó !
    Körülbelül 35-40 percig sütöttem, ha jól emlékszem 🙂

  2. Kovács Lászlóné Ildikó says:

    Szia! A vaddisznó szűzérmét amikor 160 fokon sütöd még, azt lefedve teszed és kb. mennyi ideig kell még úgy sütni? Van egy szép szűzérmém és ez a recept olyan szimpatikusnak tűnik. Soha nem készítettem még ilyet….. 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!