Ezen a héten glutén- visszaterhelésen vagyok és nem hagyhattam ki a finom házi pizzát ha már liszteseket kell ennem, ez nem maradhatott ki 🙂 Bedagasztottam egy jó kis rugalmas tésztát, kentem -szórtam- reszeltem, élveztem az illatokat és pillanatok alatt eltüntettem két szeletet..
Hozzávalók : 45 deka finom őrlésű tönkölyliszt, 1,8 deka friss élesztő, 3 evőkanál tejszín, egy evőkanálnyi zsír, egy csapott evőkanálnyi só, 2,2 dl langyos víz , natúr paradicsom, szalonna, újhagyma, gomba, őrölt bors, só, mozzarella golyók, gouda sajt, két gerezd fokhagyma
A hozzávalókból rugalmas , sima tésztát dagasztunk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kétfele vesszük és a gombócokat kisodorva egy pizzasütő formába helyezzük. A lapokat átkenjük a natúr paradicsompürével, ráreszeljük a fokhagymát , ráhalmozzuk a kockára vágott szalonnát, reszelünk rá a gouda sajtból, ráhelyezzük a mozzarella golyókat ízlés szerint, majd a már előtte zsiradékon és kevés vízzel puhára főzött újhagyma karikákat és a szeletekre vágott gombát amit őrölt borssal és kevés sóval ízesítünk. Ezután még reszeljünk rá a gouda sajtból és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük finom ropogósra-pirosra
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: